Deel dit artikel
-

ICT faillissementen vallen mee

Het aantal faillissementen is in 2011 licht gestegen. In totaal gingen 10.151 Nederlandse bedrijven en personen bankroet tegen 10.064 in 2010. In de ICT-sector vielen de klappen mee. Winkeliers voelden de concurrentie van internet.

De onroerendgoedsector kreeg het over geheel 2011 het zwaarst te verduren. Het aantal failliete vastgoedbedrijven – verhuurders, besloten beleggingsfondsen en makelaars – steeg met 31 procent, zo meldt de site Faillissementsdossier.nl.

Ook in de detailhandel en in de horeca steeg het aantal faillissementen substantieel. Dalende consumentenbestedingen speelden ondernemers in beide branches parten. Winkeliers kregen bovendien te maken met de toenemende populariteit van e-commerce. Dun & Bradstreet wees de horeca vorige week ook al als grootste verliezer aan.

Een sector die in 2011 aanzienlijk minder bedrijven bankroet zag gaan, was de ICT. Binnen deze branche, die profiteerde van een lichte stijging van de investeringen, verminderde het aantal faillissementen met 16 procent tot 237.

Regionaal bracht Flevoland er het slechts vanaf. In deze provincie steeg het aantal faillissementen met ruim 13 procent. Ook in Limburg en Friesland gingen flink meer bedrijven onderuit.

Deel dit bericht

1 Reacties

Peter

Hopen en duimen dat 2012 een beter jaar zal worden voor de branches!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond