Deel dit artikel
-

IDC: markt voor contentmanagement groeit naar 4 miljard USD

De Europese markt voor content- en documentapplicaties zal in 2005 de vier miljard dollar zijn gepasseerd. Dit voorspelt onderzoeksbureau IDC. Ondanks een afvlakkende economische groei, fluctueert de Europese markt voor contentmanagementsystemen volgens IDC maar weinig.

Net als bij andere software beschouwen veel bedrijven de aankoop ervan als een strategische investering. Daarnaast is de vraag constant gebleven door een verschuiving van de marktvraag van webgerelateerde contentsystemen, naar systemen voor documentbeheer, aldus IDC.

Dat de vraag naar contentmanagementsystemen sterk toeneemt, bleek ook uit recent onderzoek van software-ontwikkelaars Tridion. Van de honderd onderzochte bedrijven gaf 41 procent aan zijn websites "niet onder controle" te hebben. Het gemiddelde bedrijf bleek er zeventien websites op na te houden. Een onoverzichtelijke hoeveelheid webpagina's belemmert een consistente informatievoorziening naar buiten toe, concludeerde Tridion.

Ter vergelijking: de Nederlandse markt zal van dertien miljoen in 2000 naar zeventig miljoen dollar in 2003 groeien, zo meldde Emerce afgelopen zomer.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond