Deel dit artikel
-

iDEAL-betalen met QR-codes in de appstores

Binnenkort wordt het mogelijk om met iDEAL te betalen in fysieke winkels, natuurlijk in webshops maar bijvoorbeeld ook vanaf drukwerk of het bonnetje na een diner. Currence heeft zijn nieuwe iDEAL-app laten opnemen in de downloadwinkels van Apple en Google.

De iDEAL-app doet ongeveer hetzelfde als wat dit interbancaire betaalsysteem op het vaste web ook doet, maar dan op mobieltjes en wat sneller. Currence zelf zegt: “[Er] worden een paar stappen in het gebruikelijke iDEAL-betaalproces overgeslagen. Om de transactie af te ronden geeft de gebruiker op de vertrouwde manier goedkeuring voor de iDEAL-betaling, in de bankapp, met zijn mobiele pincode.”

De transacties beginnen bij een speciaal voor de gelegenheid aangemaakte QR-code. Niet iedereen kan zo’n code aanmaken. Dat is voorbehouden aan winkeliers die een contract hebben met iDEAL. Dat is een veiligheidsmechanisme.

Overigens ontdekte Androidworld.nl dat de Androidversie van de app al gereed staat voor download. Hij kan echter pas gebruikt worden als er ook geschikte QR-codes worden aangeboden. Dat proces, zo meldt het blog, start in de week van 17 april ter gelegenheid van de Hartweek.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond