Deel dit artikel
-

Ilse Media start datingsite

Ilse Media voegt een datingservice toe aan zijn portal. Volgens uitgever Matthias Boswinkel is de dienst opgezet omdat de consument er om vroeg. "Uit de resultaten van de zoekmachine en het clickgedrag bij de Startpaginadochters blijkt dat consumenten duidelijk behoefte hebben aan een dergelijke site."

Bezoekers van Ilse Dating kunnen op de site een partner vinden voor een relatie, een activiteit ("zeilmaatje") of een vriendschappelijk contact. Voor leden is het bovendien mogelijk een eigen profiel aan te maken en contact te leggen met andere leden. De dienst is "tot nadere bekendmaking" gratis.

De dienst wordt ontwikkeld in samenwerking met ItClicks , de online datingdienst van softwarebedrijf YellowMind . De site zal voorlopig alleen binnen Ilse actief zijn, later volgen uitbreidingen naar andere websites uit het Ilse netwerk. Genoemd zijn VrouwOnline.nl, Viva.nl en Cosmopolitan.nl

Alleen personen van zestien jaar of ouder kunnen zich inschrijven bij Ilse Dating. Voor de sectie Erotiek geldt een minimumleeftijd van achttien jaar. Uit de "spelregels" van ItClicks (te lezen op de site) valt op te maken dat hier geen moralistische motieven aan ten grondslag liggen. "Personen die jonger zijn dan genoemde leeftijd mogen ons op wettelijke gronden geen informatie verstrekken en zich derhalve niet inschrijven of op een andere wijze gebruikmaken van de site", aldus ItClicks.

Deel dit bericht

10 Reacties

Vincent

Goed idee van Ilse om op een, naar mijn idee, verzadigde markt in te springen. Internet is vergeven van gratis datingsites waar puberale leeghoofden het leven van serieus zoekende alleengaanden zuur maken. Het probleem met gratis datingsites is dat de controle zoek is. Ze kunnen nooit zeker weten dat iemand van 25 niet toevallig een kind van 15 is met opgefokte hormonen. Hier zitten alleengaanden niet op te wachten, ze willen serieus kunnen zoeken. En hebben daar wel wat voor over.

Martijn

En nu is Google langszij gekomen qua bezoekersaantallen. De zoekmachine van Ilse was nooit zo heel erg goed, en Google heeft een PRECISIE (mate waarin alleen maar relevante documenten gevonden wordt) waar ik als gebruiker enorm van onder de indruk ben. Sinds het vertrek van Merien ten Houten heeft de nieuwe directie een onherstelbare fout gemaakt: men heeft de startpagina-links verweven met de zoekmachine-respons. Hierdoor verliest ILSE haar functie als zoekmachine bijna voorlopig. De kracht van Google (en ook alltheweb.com) is dat ook de naald in de hooiberg gevonden kan worden (een willekeurige, heel relevante website). Dat lukt alleen wanneer je een zo groot mogelijke (zo compleet mogelijke) index van web sites opbouwt en niet een kleine redactionele selectie op basis van willekeur.Leuk dat een frisse nieuwe speler zo snel een toppositie in kan nemen. Ik gebruik nog slechts uitsluitend Google de laatste maanden.

Eric

Ilse was altijd mijn favoriete zoekmachine, maar doordat ze de site zo log hebben gemaakt is het een kwelling om er nog wat te zoeken. De hoeveelheid informatie is zo groot geworden, dat je niet meer weet waar je moet beginnen, het is net of iemand je in een keer alle telefoonboeken van Nederland op je schoot gooit en zegt zo veel plezier. Verwerk die info dan in die zoekmachine, dan kun je het nog met je menselijk brein verwerken of verander http://www.ilse.nl in http://www.puinhoop.nl, www. zoekentotjeerbijneervalt.nl,www.hoofdpijn.nl. Kijk eens naar Google en maak een soort gelijk met een klein beetje meer info, maar nee hoor ze gaan gewoon door met het groter maken. Het is dat er een uitgever met vele miljoenen achter zit, anders had de site denk ik ook al niet meer bestaan. De eenigste die hier op dit moment baat bij hebben zijn de bedrijfjes die hun vette faktuurjes er heen kunnen sturen. En de gebruiker voor wie je denkt dat het bedoeld is tja die doet allang niet meer mee.

Frank Braton

Positief is nog altijd dat een derde zoekt met Ilse. Negatief is dat het inderdaad niet allemaal pracht en praal is wat er wordt getoond. Realiteit is dat Ilse de technieken van Google simpelweg niet kan betalen. Als je denkt dat Google zo 'aardig en vriendelijk' blijft als ze eenmaal de grootste zijn in de top twintig Internetlanden heeft niet goed opgelet toen Microsoft met Windows op de markt kwam. Onze webpromoters weten inmiddels Google ook aardig te bewerken dus het maakt mij niet uit waar die bezoeker vandaan komt. Ik vind alleen niet dat je Ilse direct moet afstraffen en afschrijven, dat ze nu een nieuwe dienst uitproberen is alleen maar loffelijk. Het lijkt zo langzamerhand wel alsof alles direct gesnoeid moet worden als je met je kop boven het maaiveld uitkomt.

Vincent

Je zegt dat Ilse de techniek van Google niet kan betalen. Dat geloof ik best, maar waarom steken ze zoveel geld in het ontwikkelen van andere onzin. Ze kunnen bijvoorbeeld een R&D project starten om nieuwe zoektechnieken te ontwikkelen. Naar mijn idee moet Ilse zich bezig houden met waar ze eens goed in waren, het aanbieden van een zoekmachine.

Anders Floor

Nou ja, onzin, zo zou ik het niet willen noemen. Let wel, het gaat hier om Ilse Media, en Ilse Media doet veel meer dan alleen http://www.ilse.nl in de lucht houden. O.a. vrouwonline.nl is al genoemd, en samen met nu.nl is dat een zeer succesvolle website dat door Ilse Media wordt geproduceerd. Wat datingsites betreft, neem eens een kijkje op de foto-contact-site {cu2.nl; http://www.cu2.nl } (see you too). Ruim honderdduizend profielen zijn daar al aangemaakt, en bijna elke twee minuten komt er eentje bij. Dating is razend populair op het internet en ik kan me goed voorstellen dat het een waardevolle aanvulling zou kunnen zijn op een portal. De mededeling "De dienst is "tot nadere bekendmaking" gratis" wijst erop dat Ilse Media er over een tijdje wel geld voor zal vragen, en dat zal hun fout wel weer zijn. Als er *iets* winstgevend gemaakt moet kunnen worden via advertentie-inkomsten, zijn het datingsites wel. Deelnemers geven allerlei voorkeuren en interessegebieden op, en als je ergens gericht kunt adverteren is het daar dan wel. Cu2 laat die mogelijkheid volledig liggen en door geldgebrek is de site zo ondertussen ook finaal onbruikbaar omdat ze geen betere apparatuur kunnen betalen. Het is voor Ilse te hopen dat ze het wat volwassener aanpakken.

Janneke

Nieuwe advertentiestrategieen, nieuwe sites… Tis paniek voetbal bij dat clubje. En terecht want je bent wel gek als je Ilse als zoekmachine gebruikt. Gek of een startpaginabeheerder. Geen wonder dat zoekmachines als Google, Teoma en Kobala.nl terrein winnen.

Echte naam

Teoma en Kobala komen eraan. Wie zegt u? En reken maar dat Google zich al zorgen begint te maken. Het is nu eenmaal een feit dat de beste zoekmachine van vandaag over een jaar naar de slachtbank wordt geleidt omdat 'the next big thing' is gearriveerd. Elk bedrijf dat zijn business model enkel en alleen op de techniek achter een zoekmachine baseert is commercieel ten dode opgeschreven. Dat hou je een tijdje vol, maar je zult op een bepaald moment toch andere bronnen van inkomsten moeten bedenken. De illustere namen uit het begin Altavista, Lycos, Yahoo, Hotbot, Excite, etc. zijn als pure zoekmachine of op sterven na dood of omgebouwd naar een portal o.i.d. Over een jaar is de Google zoals we 'm nu allemaal kennen (en gebruiken!) onherkenbaar veranderd (en afgeschreven). Gegarandeerd.

Frank Braton

Nieuwe technieken ontwikkelen is dus niet te betalen, het wiel opnieuw uitvinden zullen ze niet doen omdat Ilse weet wat dat gaat kosten. Een site optrekken met dating is logisch. Ze kijken gewoon naar wat er veel opgevraagd wordt in hun eigen database, dan naar het aanbod in Nederland en een conclusie is snel getrokken. Ooit was Ilse ergens goed in. Ja, toen er nauwelijks een Nederlands alternatief was, dat geeft gelijk aan waar het mis is gegaan. Ilse heeft iets te lang afgewacht en dat zie je wel vaker in Nederland. We denken dat we de wijsheid in pacht hebben maar uiteindelijk leggen we het toch af tegen de grote landen. Zo ging het in de oude economie (Daf-Fokker-DE-Endemol-enz.) en zo zal het ook in de nieuwe gaan. Alternatief? Jazeker. Samenwerking. Nu is er een Nederlandse Google en dat was niet nodig geweest. Kijk vooral eens naar de inhaalslag van de Belgen op Internet, die leren van onze fouten en daarvoor hoef je geen eens een vertaalslag te maken: gewoon beter opletten. Mijn voorspelling voor dit jaar is dat Ilse verkocht wordt, afhankelijk van de software die de koper dan in huis heeft kan Ilse toch weer uitgroeien tot een onbetwiste nummer een. Als het zo doormodderd als dat ze nu doen wordt het een mooie kerst voor Google.

Echte naam

Eerste scheurtjes in Google bastion? Toegegeven, de bron is een {persbericht; http://nu.nl/document?n=58188 } en de site waar dit staat, (nu.nl) is onderdeel van ilse media, maar toch…

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond