Deel dit artikel
-

Incubator Dutch Game Garden wil vestiging op campus Spil Games

De Nederlandse game-incubator Dutch Game Garden onderzoekt mogelijkheden om een dependance te openen op de Hilversumse campus van Spil Games. Vorig jaar werd de voormalige gemeentewerf aan de Mussenstraat door de gemeente Hilversum verkocht aan het internationale gamebedrijf.

Dutch Game Garden opereert nu vanuit het voormalige ABN AMRO-kantoor aan de Nuede in Utrecht, maar heeft ambities om meerdere vestigingen te openen in andere delen van Nederland.

De gamescampus is een initiatief van Peter Driessen, eigenaar en oprichter van Spil Games, die ook de grond van de gemeente heeft overgenomen. Een groot deel van het personeel van Spil Games (250 mensen) werkte voorheen in gebouwen tegenover het voormalige fabriekscomplex. Het terrein is berekend op verdere groei van Spil Games naar achthonderd personen.

De komst van nieuwe bedrijvigheid in een nogal afgelegen deel van Hilversum is belangrijk voor de werkgelegenheid in Hilversum mediastad. Hilversum kent traditioneel een diversiteit aan ondernemingen in creatieve, audiovisuele diensten en technologie, maar met de komst van Spil Games lijkt nu ook gaming een belangrijke poot te gaan worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond