Deel dit artikel
-

Incubator YES!Delft breidt fors uit

De Delftse incubator YES!Delft betrekt een nieuw pand van 5500 vierkante meter, speciaal bedoeld om bedrijven verder door te laten groeien. Samen met de gemeente Delft, de Provincie Zuid Holland en de Europese Unie wordt deze tweede incubator op de campus van de TU Delft gerealiseerd.

Het ontwerp en de bouw wordt uitgevoerd door contractpartij Cordeel Nederland in samenwerking met architectenbureau Cepezed. Het pand zal verrijzen op het TU Delft Science Park Technopolis en voorzien worden van laboratoria, kantoren en een beperkt aantal algemene voorzieningen zoals pantry’s en vergaderruimten. Met de gedeelde labs hopen de betrokken partijen om ook industriële biotech startups goed te kunnen faciliteren.

Op de begane grond wordt de nieuwbouw gekoppeld aan het eerste YES!Delft pand. Uniek is dat naast kantoorruimte YES!Delft2 ook 1250 m2 aan laboratoriumruimte biedt, plus een ‘shared facility lab’ met laboratoriumvoorzieningen voor gemeenschappelijk gebruik. In de regio bestaat een grote behoefte aan laboratoriumruimte.

In het afgelopen decennium versnelden meer dan 150 technologische bedrijven hun groei onder het dak van YES!Delft. In totaal werd ruim 110 miljoen euro opgehaald aan financiering.

Naar verwachting kunnen de eerste bedrijven al voor de zomer van 2016 het nieuwe pand betrekken.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond