Deel dit artikel
-

Infographic: 46 procent vindt ieder jaar van energie-aanbieder wisselen te veel moeite

Maar liefst 68 procent van de Nederlanders verandert alleen van energieleverancier als die goedkoper is dan hun huidige aanbieder. Dit blijkt uit onderzoek van Verandervanenergie.nl onder 966 Nederlanders, uitgevoerd door Panelwizard.

Vooral vrouwen vinden het met 52 procent te veel moeite om ieder jaar weer hun energiecontract te vergelijken met aanbiedingen van concurrenten. Onder de mannelijke respondenten ligt dit percentage met 41 procent aanzienlijk lager.

Verder blijken dertigers het meest prijsgevoelig: ruim acht op de tien van hen wisselen alleen van energieleverancier als zij hier financieel voordeel uit halen.

Gedoe is niet de enige reden waarom Nederlanders niet jaarlijks van energieleveranciers wisselen. Zo blijkt uit het onderzoek dat 36 procent van de respondenten überhaupt niet gelooft dat er een wezenlijk verschil zit tussen de verschillende aanbieders. Mogelijk pleiten ruim vier op de tien Nederlanders er daarom voor dat (regionale) overheidsbedrijven – net als bij water – energie moeten leveren. Onder de zestigplussers is zelfs 57 procent hier voorstander van, tegenover slechts 29 procent van de respondenten jonger dan dertig jaar.

Foto y Gustavo Fring via Pexels

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond