Deel dit artikel
-

ING: Krimp met forse uitschieters in transport en logistiek

Tussen de rode cijfers in transport en logistiek is het pakketvervoer dit jaar een opvallende positieve uitzondering. Na jaren van trendmatige groei geeft de coronacrisis e-commerce een extra impuls, zo concludeert ING Economisch Bureau.

De omzet van Nederlandse webwinkels steeg in het tweede kwartaal met 45 procent en alleen al PostNL vervoerde 25 procent meer pakketten. Hierdoor verschuiven er activiteiten van de winkel naar het warehouse en ziet de post- en pakketsector het volume als enige deelmarkt stijgen.

Opvallend is dat de positieve en negatieve uitschieters door de coronaschok ook binnen sectoren groter zijn dan normaal. Zo valt het vervoer voor de horeca, de winkeldistributie en het vervoer voor de autosector dit jaar flink terug, maar profiteren logistieke bedrijven actief voor supermarkten, bouwmarkten en tuincentra van de groei in de detailhandel. Hoewel de huidige markt voor prijsdruk en efficiëntie-uitdagingen zorgt, is het uitblijven van kostbare files in het wegtransport een meevaller.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond