Deel dit artikel
-

ING met slimme PIN-zoeker op Google-telefoons

ING Bank Nederland publiceert gratis geavanceerde software om met Google-telefoons PIN-automaten te zoeken. Mogelijk exporteert de bank de mobiele technologie ook naar zijn buitenlandse filialen.

‘Wegwijzer’ heet de software die eigenaren van de G1 Android-telefoon kunnen downloaden om PIN-automaten te zoeken met behulp van een GPS-antenne. De zoeksoftware geeft live op een beeldscherm, Google Map of een lijstje weer hoe ver het is naar de dichtstbijzijnde flappentap (schermafbeeldingen).

Het programma wijst niet enkel de weg naar ING Banken, maar ook naar de geldautomaten van concurrerende banken. De eigen PIN-automaten worden op de landkaart aangegeven met een icoon van een oranje leeuw. Die van andere banken met een generiek icoon.

Wegwijzer is gebaseerd op Oostenrijkse technologie, van het bedrijf Mobilizy. Mobilizy is de maker van het programma Wikitude. Wikitude plot informatie uit Wikipedia live op het scherm of een Google Map. De onderliggende technologie is in licentie genomen door ING Bank.

Een video-demonstratie van Wikitude:

De woordvoerder: "Vooralsnog is deze applicatie echter enkel in Nederland te downloaden. Dit soort kennis delen we wel met andere bedrijven uit de ING Group". ING Direct, het merk van de directbank waarmee ING Group in het buitenland actief is, biedt reeds mobiele webpagina’s om PIN-automaten te zoeken.

De G1-telefoon is sinds vorige week exclusief verkrijgbaar bij T-Mobile in Nederland. Het besturingssysteem van die telefoon, het bij Google ontwikkelde Android, is echter voor iedere fabrikant gratis te gebruiken in telefoons of andere elektronica.  

Deel dit bericht

5 Reacties

Carl

Dit is toch geen 'slimme technologie' zoals in het bericht wordt beweerd? Het is een eenvoudige combinatie van Google Maps, de GPS ontvanger van het toestel, en een lijstje met points-of-interest. Dergelijke combinaties worden toch al vrij breed toegepast? Of zie ik iets over het hoofd. 

Jeroen

Voor de iPhone (Pin!, ? 0.79) is een dergelijke applicatie ook beschikbaar, echter dan voor automaten van alle banken.Niet heel spannend, maar wel een leuk product met toegevoegde waarde. Ik verwacht dit soort services en diensten van mijn bank.

Erwin Boogert - Emerce

Carl, heb je de videodemo bekeken waarin live op het scherm (dus niet op een landkaart) posities van objecten worden geplot? Dat is bij mijn weten een vrij unieke toepassing, hetgeen bedoeld wordt met de aanduiding 'slim'.

Ruud

Er zijn ook applicaties die alle pinautomaten in de omgeving zoeken, dus van alle banken. Zie http://www.androidworld.nl/pinnen-met-je-g1/1416/

Raimo

De ING Wegwijzer laat alle pinautomaten zien.. Dus niet alleen van de ING

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond