Deel dit artikel
-

Innovatie en digitale transformatie thema’s Emerce Fashion

De modesector, die het toch al niet makkelijk had, heeft een bijzonder zwaar jaar achter de rug. In hoeverre ook fashion de digitale transformatie heeft omarmd hoor je op Emerce Fashion op 6 mei. GfK zal daar de resultaten presenteren van de GfK Fashionscan en consumentenonderzoek.

Sinds de start van de pandemie in maart 2020 nam het aantal passanten in de winkelstraten met 50 vijftig procent af, en werden veel winkels genoodzaakt hun deuren te sluiten. Wat nou als jij als lokale winkelier grotendeels afhankelijk bent van je offline omzet? Nina van Boxtel en Sophie Tarif bedachten het platform BOETIEK.NL, dat lokale boetieks en retailers steunt in hun online groei.

Aan innovaties ontbreekt het de sector in elk geval niet. Denk aan shoppen met een avatar, shared navigation shopping en cobrowsing en live streaming. We gaan van bricks, naar clicks, naar mimics.

Hoe gaan we in de toekomst kleding passen, aanschaffen en dragen? En hoe krijgt onze digitale identiteit vorm in VR, AR en MR? Je hoort het van Amber Jae Slooten van The Fabricant.

Eleganza Schoenen wist, met slimme aanpassingen en strategische keuzes in de last mile, meer omzet te genereren. In welke mate kun je de consument het beste de regie geven over de bezorging? Wat werkt en wat werkt niet? Hoe beheers je piekmomenten en zorg je ervoor dat bezorgers hun afspraken nakomen? Volg de presentatie van Chester Kemp en Marc Kooiman van Eleganza en Trunkrs.

Hoe kun je on- en offline touchpoints naadloos op elkaar aan laten sluiten? En op welke moment van de klantreis heeft dit de meeste impact? Martin Bless (America Today) en Patrick Vink (PostNL) gaan in gesprek over de mogelijkheden, uitdagingen en daadwerkelijke inzet van slimme data oplossingen in de check-out fase van de klantreis. Online én offline.

Stefan van Opstal van Tweakwise deelt zijn visie op de toekomst van fashion merchandising, waarbij iedere klant zijn eigen gepersonaliseerde winkel heeft.

Zie hier het volledige overzicht van presentaties van Emerce Fashion. Registreer gratis voor presentaties en discussies van grote fashion spelers en experts.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond