Deel dit artikel
-

Innovatiekring Internet of Things opgericht

TNO, Syntens en de TU Delft hebben de Innovatiekring Internet of Things in het leven geroepen. Daarin werken vijf businessclusters aan een nieuw businessmodel.

Het Internet of Things gebruikt nieuwe mogelijkheden in de communicatie tussen producten en mensen. Sensoren in producten verzamelen gegevens over de toestand van die producten en hun omgeving. Deze data vormen de basis om productfuncties te vernieuwen of te verbeteren, additionele diensten te ontwikkelen en nieuwe businessmodellen mogelijk te maken. Denk aan verwarmingsinstallaties die met een barometer communiceren, wekkers die in verbinding staan met een koffiezetapparaat.

Vijf businessclusters richten zich op de zorg, de beveiliging, retail, verlichting in de openbare ruimte en groene gevels. Elk cluster bestaat uit drie tot vijf bedrijven en is grotendeels samengesteld uit bestaande ketenpartners. In een aantal gevallen is een grootbedrijf en een overheidspartij als launching customer bij de sessies betrokken. De clusters krijgen ondersteuning van een multidisciplinair team van onafhankelijke professionals.

De belangstelling voor de eerste Innovatiekring Internet of Things in juli 2013 was groter dan het aantal plaatsen. Een tweede ronde gaat in september van start.

Volgens ABI Research zijn er inmiddels zo’n 10 miljard apparaten met het internet verbonden. Dat worden er ruim 30 miljard in 2020, zeker door de komst van draadloze technieken die weinig energie verbruiken.

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

2 Reacties

Pieter Hermans

Tijdens het komende Internet of Things Event op 4 juni a.s. op de High Tech Campus Eindhoven zullen TNO/Syntens workshops organiseren voor het MKB.
Zie http://iotevent.eu/seminar/

Tom Koppelman

hoe kan ik tijdig laten weten te willen participeren in de volgende ronde?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond