Deel dit artikel
-

Instagram en Spotify komen met NFT’s voor makers

Professionals die uitgeven op Instagram en Spotify kunnen daar binnenkort hun eigen NFT’s gaan uitgeven, eigendomsbewijzen van digitale maaksels.

Mark Zuckerberg van Facebook kondigde dat eerder deze week aan tijdens SxSW. Zijn fotodienst gaan makers in staat stellen om eigen NFT’s uit te geven. Van wat en hoe eventuele betaalstromen zullen lopen, dat is niet bekend. Over de onderliggende technologie verklapte hij ook nog niets.

Bij Spotify liggen dit soort digitale echtheidscertificaten voor de hand. Fans van artiesten krijgen hiermee de gelegenheid om op een moderne manier merchandise aan te schaffen. Geen katoenen t-shirt of pet, maar een ‘echte’ foto of audio- of videoclip.

De web3-activiteiten van de muziekdienst staan overigens nog erg in de kinderschoenen. Spotify ziet het in deze fase nog als experimenteel.

In de voetbalwereld werd eerder deze maand een vergelijkbaar contract getekent. De UEFA gaat fantokens, of: virtuele spaarmuntjes, uitgeven. Daar kunnen waarmee voetbalfans waarde toevoegen aan de muntjes van hun eígen club.

Foto: Miki Yoshihito (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond