Deel dit artikel
-

Instantbetalingen in euro’s vanaf nu verplicht

Het wordt voor aanbieders van betalingsdiensten, zoals banken, die standaardovermakingen in euro’s aanbieden, verplicht om de verzending en ontvangst van instantbetalingen in euro’s aan te bieden. De verordening die hierop betrekking heeft is inmiddels verschenen.

Dankzij de verordening zullen mensen op elk moment van de dag binnen 10 seconden geld kunnen overmaken.

De situatie verschilt sterk van lidstaat tot lidstaat voor wat betreft de beschikbaarheid van instantbetalingen en eventuele bijbehorende vergoedingen. Begin 2022 waren nog maar 11 procent van alle overmakingen in euro’s in de EU instant.

Op 26 oktober 2022 presenteerde de Europese Commissie een voorstel voor een verordening inzake instantbetalingen in euro’s. Met het voorstel gaf de Commissie invulling aan een belangrijke toezegging in de strategie voor retailbetalingen van de Commissie van 2020.

De verordening voorziet in een langere overgangsperiode voor landen buiten de eurozone, aangezien zij meer tijd nodig hebben om zich aan te passen aan de nieuwe regels.

Deel dit bericht

1 Reactie

Indra

het is iedere keer wat met EU. het wordt tijd dat nederland zijn eigen beslissing maakt. Laat rechts regeren zodat ze alles kunnen schoonvegen wat links heeft ondertekent om de bevolking van Nederland te manipuleren.

De regering zit er en eij betalen hun riante salarissen. dankzij ons hebben een plek in de circustent

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond