Deel dit artikel
-

Nederlanders betalen voor het eerst vaker met een mobiele bankapp dan via internetbankieren

Er zijn belangrijke verschuivingen in het betaalverkeer. In 2018 betaalden Nederlanders voor het eerst vaker met een mobiele bankapp dan via internetbankieren en vaker contactloos dan door het insteken van hun betaalkaart. Minder dan 2 procent van alle overboekingen wordt nog op papier gedaan, zo blijkt uit gegevens van de Betaalvereniging.

Het gebruik van mobiele bankapps op smartphones en tablets heeft in het derde kwartaal van 2018 voor het eerst het gebruik van internetbankieren op laptops en desktops overtroffen, met een aandeel van 52 procent.

Afgelopen jaar werden in totaal naar schatting 1,03 miljard enkelvoudige elektronische overboekingen via mobiel bankieren en internetbankieren uitgevoerd, voor ongeveer 1,95 biljoen euro. Een jaar eerder deden Nederlanders nog 952 miljoen elektronische overboekingen. Het aandeel via mobiele bankapps was 43 procent in het laatste kwartaal van 2017.

Afgelopen jaar werden 4,37 miljard pin- en creditkaartbetalingen verwerkt, 12,9 procent meer dan in 2017, voor een totaalbedrag van 115 miljard euro. Het aandeel contactloze betalingen, met pinpassen, creditkaarten, smartphones en wearables (sieraden en horloges met ingebouwde contactloze betaalchip) bedroeg eind vorig jaar 56 procent. Een jaar eerder was dat aandeel nog net iets minder dan de helft (49 procent).

Deel dit bericht

1 Reacties

Kees

’t Is maar wat je innovatie noemt. ’t Komt erop neer dat je over een paar jaar gedwongen wordt per priegelfoon te betalen, of je wilt of niet, zoals banken nu met enorme tariefstijgingen mensen ertoe dwingen afhandeling op papier op te geven. Maar zodra ik voor m’n werk zo’n flutfoon niet meer hoef te hebben, gaat’ie wel linea recta de vuilnisbak in.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond