Deel dit artikel
-

Intel investeert in internetbrillen van Vuzix

De investeringstak van Intel neemt een belang van 30 procent in Vuzix, een maker van internetbrillen voor consumenten en bedrijven.

Daarvoor betaalt Intel Capital 24,8 miljoen dollar en krijgt het twee zetels in de zevenkoppige raad van commissarissen. De investeerder in het beursgenoteerde bedrijf waardeert de onderneming op 85 miljoen dollar.

Vuzix is jong bedrijf dat brillen maakt die via internet data ophaalt en op het oogscherm projecteert. Anders dan Google Glass en de vele andere initiatieven in dit specifieke segment heeft Vuzix een brede productlijn voor verschillende doelgroepen. Naast entertainment worden de wearables ook gebruikt voor industriële doeleinden, zoals bijvoorbeeld order picking.

Het bedrijf haalt dit jaar een omzet van ongeveer drie miljoen dollar. Het schrijft nog steeds rode cijfers. Met de investering van Intel kan het bedrijf zijn marketingactivititeiten opschroeven.

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Intel Capital investeerde in 2014 355 miljoen dollar in 123 bedrijven in 27 landen. In totaal investeerde het 11,4 miljard dollar in 1.403 bedrijven in 57 landen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond