Deel dit artikel
-

Intelligentste fietspad van Nederland op TU Delft Campus

Op TU Delft Campus is een intelligent stuk fietspad aangelegd dat in kaart brengt hoeveel verkeer met welke snelheid op welk moment erover heen komt. De ondergrondse sensoren in de wegelementen van het bedrijf PlasticRoad, vormen een aanvulling op de bovengrondse sensoren die al in werking zijn op de campus.

Het project levert cruciale informatie op over het gedrag van weggebruikers die wordt ingezet om de bereikbaarheid van steden van de toekomst slimmer en efficiënter te organiseren.

Diverse sensoren onder én in het wegdek geven inzicht in hoe een weg gebruikt wordt en welke effecten dat op de weg heeft. Ook wordt informatie over de temperatuur en hoeveelheid neerslag verzameld. Deze ondergrondse sensoren vormen een aanvulling op het geavanceerde bovengrondse monitoringssysteem op de campus dat bestaat uit 3D camera’s, wifi, radar, bluetooth en mmwave.

De combinatie van sensoren levert unieke informatie op voor het onderzoek naar Smart Urban Mobility, onder leiding van professor Serge Hoogendoorn. Dat onderzoek is erop gericht duurzame, efficiënte en innovatieve mobiliteitsoplossingen te ontwikkelen om de steden van de toekomst bereikbaar en leefbaar te houden.

Alle data die de sensoren genereren, wordt samen met andere databronnen ontsloten in een zogeheten Outdoor Mobility Digital Twin, een digitale kopie in 3D van de TU Delft Campus. In dit systeem kun je realtime verplaatsingen van het OV op TU Delft Campus volgen. Van auto’s, fietsers en voetgangers wordt de hoeveelheid, snelheid en richting per minuut in kaart gebracht. Met behulp van Artificial Intelligence kunnen nauwkeurige korte termijn voorspellingen van de vervoersstromen op de TU Delft Campus gemaakt worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond