Deel dit artikel
-

Intermediair gaat digitaal (update)

Het banentijdschrift Intermediair verschijnt binnenkort niet meer op papier, maar gaat digitaal verder. Dat hebben De Persgroep en VNU Media vandaag bekendgemaakt.

Het nieuws komt nog geen maand nadat overeenstemming is bereikt over de verkoop van Intermediair aan De Persgroep. Door het samenvoegen van de recruitment-activiteiten van Intermediair, de Volkskrant, vkbanen.nl, AD, Trouw en Het Parool kunnen ongeveer honderd banen worden uitgespaard bij de commerciële, redactionele en ondersteunende afdelingen. Naar verluidt verdwijnt de volledige redactie bij Intermediair en wordt de titel inhoudelijk in België gemaakt.

De nieuwe onderneming telt straks 200 fte. Het digitale magazine Intermediair moet een spilfunctie krijgen binnen het nieuwe platform, zo laat DePersgroep weten. Men rekent op een nieuwe, sterke en geïntegreerde propositie voor hoogopgeleiden in Nederland met meer vacatures en meer bereik voor adverteerders in de profit en non-profit sector. De Persgroep is in België naar eigen zeggen nu reeds marktleider in recruitmentcommunicatie.

Intermediair is het grootste Nederlandse magazine voor hoog opgeleid Nederland met een oplage van 126.000 stuks. Het gelijknamige online carrièreplatform trekt maandelijks een miljoen bezoeken (pageviews). Volgens bronnen die Emerce sprak, ging het al langere tijd niet goed met Intermediair. De oplage is al eens teruggebracht van 250.000 exemplaren, maar een verdere reductie zat het er niet omdat voor adverteerders bereik nodig is. Het verlies met het blad kon online niet worden goedgemaakt.

In november lanceerde Intermediair nog een webapplicatie voor de iPad waarmee hoogopgeleiden alles op het gebied van carrière konden vinden.

 

Deel dit bericht

1 Reactie

Christian

Jammer, ik keek er altijd wel naar uit om het magazine in de brievenbus te ontvangen. Was lekker leesvoer voor in het weekend. Ik hoop wel dat de redactionele inhoud in stand blijft.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond