Deel dit artikel
-

Internet apotheek DocMorris te koop

De Nederlandse internet apotheker DocMorris, die zich hoofdzakelijk op de Duitse markt richt, staat in de etalage. Investeerder 3i voert volgens de Duitse krant Handelsblatt besprekingen met geïnteresseerde kopers.

DocMorris kwam vorig jaar in het nieuws toen het Europese Hof van Justitie in Luxemburg bepaalde dat de internetapotheek geneesmiddelen mocht blijven leveren aan Duitse klanten. De Duitse apothekersorganisatie had daar bezwaar tegen gemaakt omdat Duitse apothekers een forse toeslag moesten betalen voor geneesmiddelen en DocMorris met als standplaats Kerkrade (net over de Duitse grens) dat niet hoefde te doen.

Per 1 januari is de toeslag door het besluit van het Europese Hof echter komen te vervallen, waardoor DocMorris fors wat concurrentie kan verwachten.

Vooralsnog lijkt het de apotheek alleen maar voor de wind te gaan. In 2003 had het bedrijf een omzet van 51 miljoen euro tegen 22 miljoen in 2002, hoewel men zelf pas voor 2005 had gerekend op een omzet van 45 miljoen euro. In oktober draaide het bedrijf zelfs al break even. De apotheek heeft 300.000 klanten, die vorig jaar 560.000 geneesmiddelen bestelden. Over de omzetontwikkeling sinds de hervormingen van 1 januari zijn echter geen details bekend. Het lijkt het niettemin op dat 3i niet te lang met de verkoop wil wachten.

Nu de noodzaak om vanuit Nederland te leveren is komen te vervallen, zijn de activiteiten al grotendeels naar Duitsland verplaatst. DocMorris geeft
tegenwoordig een postadres in het Duitse Herzogenrath (in de buurt van Aken) op. Het bedrijf was al gedeeltelijk in Duitse handen: Samen met 3i had Technonord uit Hamburg tweederde van de aandelen.

Deel dit bericht

1 Reactie

Dotcompanies Blog

Voor een uitgebreide review van internetonderneminge DocMorris kijk op Dotcompanies Blog: http://dotcompanies.nl/2008/01/24/docmorrisde-%e2%80%93-grootste-online-apotheek-van-europa/

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond