Deel dit artikel
-

Internetbureau ezCompany koopt branchegenoot Trinoco

ezCompany uit Tilburg neemt een andere Drupalspecialist over Trinoco uit Werkendam om zijn eigen operationele capaciteit uit te breiden. Daarnaast is een zusterbedrijf opgericht: Brayton House voor consultancy.

De overname vindt per 1 september plaats. Financiële details geven de partijen niet. Met de overname van Trinoco groeit het team van ezCompany met zes man tot circa vijftig. “Zij zijn net als wij Drupalspecialisten en door vraag uit de markt staan we continu onder druk en huurden hen al vaak in”. Directeur Bas van der Zalm legt uit dat hij nu zijn capaciteit structureel uitbreidt.

Trinoco verdwijnt als bedrijfsnaam. De klanten van het bedrijf worden overgedaan aan Immer, een Drupalspecialist uit Rotterdam.

ezCompany is opgericht in 2011 en werkt exclusief met Drupal en Laravel, volgens de Scrum-methodiek. Er zijn geen plannen uit te breiden naar andere open source-omgevingen zoals, bijvoorbeeld, Magento. “We werken vooral veel voor overheden, hogescholen, universiteiten, in de zorg maar ook commerciële organisaties.”

Met Christiaan Lustig, ex-Entopic, hebben de vier eigenaren van ezCompany een nieuw bedrijf opgericht in de vorm van Brayton House. Werkend vanuit Utrecht richt dat zich vooral op advieswerk bij digitale transities. “Hierdoor kan ezCompany zijn werk blijven doen en kunnen we toch het onafhankelijke advies geven waar we vaak naar gevraagd worden.”

Foto: Joris Louwes (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond