Deel dit artikel
-

Internetondernemer Michiel Frackers vervolgd voor oplichting

Michiel Frackers, ooit oprichter van internetaanbieder Planet Internet, wordt door het Openbaar Ministerie beschuldigd van oplichting, zo meldt De Telegraaf.

Frackers (50) zou zeven jaar geleden door het gebruik van een vervalst geschrift een lening van 850.000 euro door het ministerie van Economische Zaken (EZ) hebben laten uitkeren aan zijn investeringsfonds Three Circles Ventures. De bewuste achtergestelde technopartner-regeling liep via Agentschap NL en was bedoeld voor startups die moeilijk aan financiering konden komen.

Den Haag verstrekte als onderdeel van de SEED Capitalregeling maximaal 4 miljoen euro als achtergestelde lening aan startupinvesteerders, op voorwaarde dat die investeerders eenzelfde bedrag zouden investeren. De lening zou in beginsel pas worden afgelost, zodra de startups dividend uitbetaalden of aandelen geld opleverden.

Frackers heeft zich volgens EZ-subsidieloket RVO destijds niet gehouden aan zijn verplichtingen. Het ministerie eiste het geld terug en in 2014 werd beslag gelegd bij het investeringsfonds van Frackers. Frackers stelde in 2014 dat alle afspraken zijn nagekomen. Hij was toen in gesprek met de RvO om het bedrag terug te betalen.

Het OM verdenkt Frackers ook van het witwassen van 375.000 euro. Naast Frackers daagt het OM ook de oprichter van glasvezelbedrijf Fieber, een van de ondernemingen die door Three Circles Ventures werden gefinancierd.

Frackers begon als student Planet Internet onder de vlag van KPN. Later was hij samen met Jort Kelder oprichter van website 925. Ook was hij betrokken bij het populaire weblog Flabber en BitMagic. Frackers was recentelijk adviseur van Jaunt XR, en houdt zich tegenwoordig met klimaatzaken bezig.

Enkele jaren terug legde investeringsmaatschappij De Bovenkamer ook al eens beslag op de eigendommen van Frackers. Het zou gaan om een kleine restschuld over een verkocht huis. Frackers erkende tegenover Quote dat er een betalingsachterstand was. ‘Het is gewoon een vervelende tijd. Ik heb ook vorderingen uit staan die niet worden betaald.’

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond