Deel dit artikel
-

Internetsector: sluit kernenergie niet uit

Datacentra, hostingbedrijven en andere internetdienstverleners zeggen dat zij gebaat zijn met kernenergie. Volgens Michiel Steltman, directeur van DINL (Digitale Infrastructuur Nederland), is de aandacht voor vergroening en lokale opwekking prima, maar de economie zal alle vormen van opwekking hard nodig hebben, aldus Steltman in het FD.

De vraag naar stroom ten behoeve van de internetsector neemt toe. Alleen al de vestiging van datacenters in de regio Amsterdam hebben de afgelopen jaren gezorgd voor een energiestijging van bijna 16 procent. Netbeheerder Liander, verantwoordelijk voor het aansluiten van de datacenters op het elektriciteitsnet in de regio, voorspelt een verdubbeling van de groei in de komende vijf jaar.

Steltman in het FD: ‘Stroom moet in de digitale economie te allen tijde beschikbaar zijn, zeker als we straks allerlei apparaten op internet aansluiten en zelfrijdende auto’s krijgen. Mijn zorg is dat de betrouwbaarheid in gevaar komt als we niet alle mogelijkheden open houden.’

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond