Deel dit artikel
-

Nederland ICT en DINL gaan nauwer samenwerken

Branchevereniging Nederland ICT heeft zich aangesloten bij Stichting Digitale Infrastructuur Nederland (DINL). Op die manier wil men de samenwerking tussen beide organisaties verder versterken. Lotte de Bruijn, directeur van Nederland ICT, treedt toe tot het bestuur van DINL.

Onder de leden van Nederland ICT bevinden zich de grote telecombedrijven en een aantal hosting- en serviceproviders. De deelnemers van DINL zijn AMS-IX, Dutch Datacenter Association, DHPA, ISPConnect, Stichting NLnet, SIDN en SURFnet.

Beide organisaties zijn actief op een aantal beleidsdossiers die invloed hebben op de digitale infrastructuur: de Wet op de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten, de bewaarplicht, de Wet Computercriminaliteit III en de Safe Harbor-overeenkomst tussen Europa en de VS.

Ook wil men gezamenlijk de uitstekende digitale infrastructuur van Nederland als pijler van de digitale economie beter benadrukken.

In de Tweede Kamer is recent een motie aangenomen waarin het kabinet wordt gevraagd de digitale infrastructuur te erkennen als Derde Mainport, naast Schiphol en de Rotterdamse Haven. Daarin is ook gevraagd aan het kabinet om een visie op de versterking van de Derde Mainport te formuleren.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond