Deel dit artikel
-

Internetverbinding in Franse TGV’s

In Nederland is het nog lang niet zo ver, maar Frankrijk heeft het voor elkaar gekregen. De Franse hogesnelheidstreinen worden uitgerust met internet en een multimedia portal.

Dat meldt SNCF woensdag.

Er vindt momenteel een proef plaats in drie treinen van en naar Zwitserland, Duitsland en Luxemburg. Reizigers kunnen met een laptop met draadloze wifi-verbinding in de TGV surfen op het internet.

Mireille Faugère, directeur van Voyageurs France Europe, een onderdeel van de Franse spoorwegmaatschappij SNCF meent: "Deze service voegt daadwerkelijk iets toe, twee jaar voordat de markt open wordt gesteld voor de concurrentie. Voor de TGV vormt een snelle draadloze internetverbinding de sleutel om marktaandeel te veroveren, zowel in Frankrijk als daarbuiten".

De infrastructuur waarop de test is gebaseerd kan in alle hogesnelheidstreinen worden toegepast. Na een eerste testfase in december 2007 in Frankrijk, waaraan 6000 reizigers deelnamen, vindt nu bij een aantal internationale verbindingen een tweede testfase plaats.

Voor de test is een budget van 19 miljoen euro beschikbaar. De implementatie wordt onder meer gedaan door Orange Business Services, Capgemini, Eutelsat en Alstom Transport.

De service wordt zowel in de eerste als in de tweede klas aangeboden.

Deel dit bericht

1 Reactie

FHP2

Dat de NS het intern in NL nog niet voor elkaar heeft klopt, maar er wordt al wel WiFi aangeboden aan boord van de Thalys naar Parijs. Op stations en in tunnels gaat de snelheid naar beneden, maar voorde rest is de snelheid zeer acceptabel. Eind februari in de eerste klas zelfs gratis!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond