Deel dit artikel
-

Interxion introduceert cloudlab

Het Nederlandse Interxion introduceert een testomgeving voor cloudtoepassingen gebaseerd op VMware vCloud. Het beheer van de Cloud Test Lab wordt verzorgd door IT-dienstverlener CSC.

De omgeving is bedoeld voor het ‘risicoloos testen’ van applicaties en workloads. Daardoor kunnen bedrijven volgens de initiatiefnemers applicaties sneller en met meer zekerheid uitrollen in de cloud.

Het is doorgaans lastig om op voorhand met zekerheid te zeggen of de cloud de juiste omgeving is voor bepaalde applicaties en workloads, en welke effecten een cloud-gebaseerde omgeving heeft op de prestaties van applicaties. Zelfs voor bedrijven die reeds workloads hebben draaien op een gevirtualiseerde infrastructuur, is er geen generieke tool beschikbaar waarmee ze de geschiktheid kunnen vaststellen. Dus zit er niets anders op dan om applicatie te testen in een virtuele proof-of-concept omgeving.

De samenwerking tussen VMware, CSC en Interxion brengt hardware, software en netwerkverbindingen samen in een gevirtualiseerde testomgeving, waardoor meer realistische testresultaten behaald worden. Als de testen hebben uitgewezen dat de cloud-omgeving in alle opzichten geschikt is voor een applicatie, kunnen bedrijven de applicatie en workloads direct uitrollen in de live cloud van CSC.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond