Deel dit artikel
-

Investeerder koopt meerderheid in Kamera Express

Investeerder Vendis Capital heeft de meerderheid van de aandelen in Kamera Express verworven.

Daartoe tekenden verkopend eigenaar en oprichter Peter Merceij en Vendis Capital eerder deze week een overeenkomst. De overname ligt nog ter keuring bij de mededingingsautoriteit. Die geeft naar verwachting eind maart of begin april groen licht. Een overnamebedrag wordt niet genoemd.

Merceij richtte zijn bedrijf op 1995 in Capelle aan den IJssel. Hij zit niet meer in de dagelijkse leiding en breit hiermee een einde aan zijn betrokkenheid bij de onderneming. Na afronding van de overname blijft het huidige management in ongewijzigde vorm zitten met behoud van strategie. Dat staat onder leiding van Ben Cornelisse. Dat vertelt Vincent Braams, partner bij Vendis Capital.

“Het plan is simpel: de bestaande groei voorzetten en groeien in Nederland en daarbuiten.” Kamera Express telt 16 winkels, waarvan vijftien in Nederland en een in België, naast een succesvolle webshop.

Vendis Capital is een investeerder uit België, maar met kantoor in Nederland, dat alleen in retail- en consumentmerken investeert. “Het gaat altijd over innovatie en internationaal uitrollen. Onze hele portefeuille is omnichannel.”

Foto: janitors (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond