Deel dit artikel
-

iPad apps duurder dan iPhone-apps

De gemiddelde prijs van de applicaties in de App Store van Apple voor de iPad, is duurder dan de gemiddelde prijs voor de applicaties voor de iPhone. Desondanks is de gemiddelde prijs van de 100 meest populaire applicaties voor de iPhone, bina drie keer zo duur als die voor de kleine programaatjes voor de iPad.

Dat blijkt uit het laatste rapport van het Utrechtse Distimo, dat in de wandelgangen ook wel een mini-Gartner voor mobiele applicatie-ontwikkelaars wordt genoemd. Het bedrijf vergelijkt onder meer populariteit, prijselasticiteit, concurrentie en voorkeuren van de verschillende app downloads.

Uit het rapport blijkt verder dat de ‘top’ uitgever van applicaties in de App Store van iPads Apple zelf is. De meest succesvolle applicatie van Apple is Pages. Voor de applicatiewinkel van Blackberry en Windows Marketplace zijn de ‘top’ uitgevers ook de bedrijven die de applicatiewinkel in beheer hebben.

Android Market van Google heeft overigens het grootste aandeel gratis applicaties van alle appwinkels, 60 procent. In mei was dit nog 57 procent. Op Windows Marketplace is het aantal gratis apps het kleinste, namelijk 22 procent. Gevolgd door de App Store voor de iPad (26 procent) en App World van Blackberry met eveneens 26 procent.

Deel dit bericht

1 Reactie

Ron Toekook

Nou, nou, nou, zo kan ie wel weer. Apple is helemaal niet de partij die zelf de best verkopende apps in zijn eigen appstore heeft.  De gemiddelde app-prijs voor de iPhone lag in het begin ook beduidend hoger, dus die gaat wel zakken. Verder zitten er, in verhouding, meer zakelijke apps in het iPad-portfolio. Pages is niet de meest populaire app voor de iPad, maar wel de app die het meeste aan omzet heeft gegenereerd voor iPad-apps. Dat komt doordat het past in het office-portfolio van Apple en bijna 8 euro kost. Bij de iPhone staan daarom de navigatie-apps hoog, want die kosten tussen de 50 en de 80 euro gemiddeld. De meest gedownloade betaalde iPad-app blijft Pinball HD met Pages als een goede tweede. Dat geeft vooral aan dat er nog niet zo veel aansprekende apps voor de iPad zijn.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond