Deel dit artikel
-

iPads zeer gewild in West Europa

iPads zijn niet aan te slepen. Canalys schat dat het aantal verscheepte iPads in West Europa in het tweede kwartaal 73 procent is gegroeid.

Canalys zegt dat dit deels kan worden verklaard door de populariteit van de M1-aangedreven iPad Pro-modellen, maar een andere reden is dat iPads een goede vervanging zijn gebleken voor laptops voor werk en studie vanuit huis.

Tabletzendingen in West-Europa groeiden met 18 procent, met 7,9 miljoen verscheepte eenheden.

De markt in West-Europa wordt al lang gedomineerd door Apple.

Intussen groeide ook het aantal verscheepte Macs, en wel met 11 procent. Op de West-Europese pc-markt is dat goed voor een marktaandeel van 9 procent.

Deel dit bericht

3 Reacties

peter

Of, zoals ikzelf ook moest, ter vervanging voor de toen mateloos populaire ipad 2, die het bij mij nog prima doet/deed (technisch gezien), maar totaal niet meer bruikbaar is door niet kunnen updaten van ios, en daardoor apps ook niet meer bruikbaar zijn en niet meer werken.

Jan

iPad 2, minimaal 7 to 10 jaar oud. Ik ben benieuwd hoeveel Android tablets uit die tijd nog bruikbaar zijn. Ik denk dat niets zo lang mee gaat als tablet device als een iPad, of zie jij dat anders Peter?

bert

IOS en Android devices kun je allebei ongeveer 7 jaar mee doen. Aanpak Google en Apple is wel wezelijk anders. Op Android heb je lang support doordat Apps over het algemeen een stuk of 4-5 versies van Android ondersteunen. Apple ondersteunt juist lang nieuwe iOSen, maar apps werken vaak maar op de laatste 2 versies. In praktijk dus amper verschil in bruikbaarheid, maar bij Apple wel met nieuwe saus.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond