Deel dit artikel
-

Apple pakt uit met nieuwe iPhones, iPads en Apple Watch

Apple durft het toch aan om zijn nieuwe iPhones als versienummer 13 mee te geven. De nieuwe toestellen werden vanavond aangekondigd samen met nieuwe iPads en Apple Watch series 7.

De behuizing van het reguliere model is niet ingrijpend veranderd. Het scherm is wel helderder, tot maximaal 1200 nits. Ook is het scherm energiezuiniger. De inkeping bovenaan het scherm is smaller geworden.

De cameralenzen zijn nu diagonaal geplaatst en de camerabult is (iets) breder dan in de iPhone 12, waardoor oude hoesjes niet zullen passen.

Apple brengt de iPhone 13 (909 euro) in een vijftal verschillende kleuren uit, waaronder midnight (zwart), starlight (zilver), roze, blauw en rood.

De high-end iPhone van 2021 (vanaf 1159 euro) wordt geleverd met een 6,1-inch Super Retina XDR-display in vier kleuren: sierra blauw, grafiet, goud en zilver.

iPhone 13 Pro en iPhone 13 Pro Max  hebben verder een adaptieve verversingssnelheid van 10 Hz tot 120 Hz, voor snelle framesnelheden wanneer gebruikers dat nodig hebben en een langere levensduur van de batterij wanneer dat niet het geval is .

Een nieuwe 16-core Neural Engine die 15,8 biljoen bewerkingen per seconde kan uitvoeren, maakt nog snellere machine learning-berekeningen mogelijk.

Het nieuwe camerasysteem is voorzien van nieuwe sensoren en lenzen op alledrie de camera’s. De nieuwe groothoekcamera heeft een grotere sensor met 1,9-µm pixels, de grootste ooit op een iPhone. Dat zorgt voor minder ruis en een kortere sluitertijd.

In combinatie met het grotere diafragma van ƒ/1.5 biedt de groothoekcamera op iPhone 13 Pro en iPhone 13 Pro Max een enorme verbetering in situaties met weinig licht: tot 2,2x in vergelijking met iPhone 12 Pro en bijna 1,5x in vergelijking met iPhone 12 Pro Max.

Op beide modellen is OIS (optische beeldstabilisatie met sensorverschuiving) beschikbaar. OIS stabiliseert de sensor in plaats van de lens, met gelijkmatige foto’s en stabiele video’s als resultaat, ook als een gebruiker niet zo’n vaste hand heeft.

Vanaf vrijdag 17 september zijn de toestellen te bestellen en vanaf vrijdag 24 september zijn ze leverbaar.

Apple kondigde ook de negende generatie iPad aan, ook wel iPad 9 of iPad 2021 genoemd. Met A13 chip, 10,2-inch display, een snellere chip en een verbeterde camera met Center Stage. Hij kost 389 euro.

De nieuwe iPad mini heeft dunnere randen en komt voor het eerst met stereogeluid. Het scherm is met 8,3-inch veel groter. Voor het eerst is er ook een USB-C aansluiting. Desgewenst kan de iPad mini met 5G wordt geleverd.

De nieuwe Apple Watch Series 7 heeft een aangepast design en een groter scherm naast diverse gezondheidsfuncties, waaronder een hartslagsensor en ECG.

De Apple Watch Series 7 heeft zachtere, meer afgeronde hoeken gekregen en het display heeft een lichtbrekende rand, zodat de wijzerplaten schermvullend kunnen worden weergegeven.

Apple Watch Series 7 heeft ook een gebruikersinterface die is geoptimaliseerd voor het grotere scherm, waardoor deze beter leesbaar en gebruiksvriendelijker is, plus twee opvallende wijzerplaten — Contour en Modular Duo — die speciaal zijn ontworpen voor het nieuwe apparaat. De batterijduur blijft 18 uur.

Apple heeft nog geen datum voor de Apple Watch aangekondigd.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond