Deel dit artikel
-

iPhone5 eind september in Nederland

De iPhone5 is 28 september verkrijgbaar in Nederland. Dat maakte Apple zojuist bekend. iOS 6 is vanaf woensdag 19 september beschikbaar als gratis software-update.

Het bedrijf liet er vandaag geen gras over groeien. Al in de eerste minuten van de keynote in San Francisco werd de nieuwe iPhone onthuld. Er waren inderdaad weinig verrassingen. Misschien wel het belangrijkste nieuws: geen NFC.

De iPhone is de dunste en lichtste tot dusverre. Het scherm meet 4 inch en de resolutie is 1136×640 pixels. De breedte is onveranderd en nog altijd lijkt de nieuwe iPhone op de vorige modellen. De behuizing is van geanodiseerd aluminium.

Grootste verandering is misschien nog wel de kleinere connector. Er zit een nieuwe A6 chip ongebouwd die twee keer sneller is dan zijn voorganger 4S.

Er is ondersteuning voor LTE netwerken wereldwijd. De FaceTime camera heeft een hogere resolutie, en de camera aan de achterzijde is verbeterd.

iPhone 5 bevat ook verbeterde audiovoorzieningen, zoals een bundelvormend, directioneel microfoonsysteem dat een nog betere geluidskwaliteit levert en een nieuwe ruisonderdrukkingstechnologie die achtergrondgeluiden uitfiltert. iPhone 5 biedt ondersteuning voor breedbandgeluid tijdens het telefoneren, waardoor woorden duidelijker hoorbaar zijn en spraak natuurlijker klinkt.

Het toestel is 21 september verkrijgbaar in de VS, voor het einde van het jaar ook in honderd andere landen. De Benelux is 28 september aan de beurt.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond