Deel dit artikel
-

IPhonekassa Square naar Europa

Square gaat zijn betaaldienst in de loop van dit of volgend jaar aanbieden buiten Amerika. Europa staat vermoedelijk als eerste op de kaart, gezien de snel toenemende concurrentie hier.

Daartoe koopt het bedrijf Alyssa Cutright weg bij PayPal. Zij bekleedde een aantal prominente functies bij eBays betaalbedrijf. Per volgende week gaat ze bij Square aan de slag als hoofd Internationalisering.

Hoe die plannen voor internationale uitrol er uitzien, houdt het bedrijf nog even voor zich. Aangezien PayPal in 2013 in Europa uitrolt en het Zweedse iZettle sinds vorige maand een vergelijkbaar systeem exporteert, ligt het voor de hand dat Engeland als eerste aan de beurt is. Mogelijk valt dat samen met Duitsland en Frankrijk, snel gevolg door kleinere landen als Nederland.

Zo ziet althans een typische internationele uitrol van Amerikaanse leveranciers er uit.

Square, PayPal Here en iZettle brengen gratis hardware voor de iPhone en iPad op de markt. Dat zijn plug-ins die de telefoon of tablet omtoveren in een kassa voor ambulante ondernemers. IJscoboeren, eetkeetjes, organisatoren van Tupperwareparties en bijvoorbeeld taxichauffeurs hoeven niet meer met cash te zeulen, maar kunnen plastic betalingen incasseren. Zowel via bankkaart als creditcard.

Een transactie kost rond de drie procent van de betaling.

Square is het bedrijf van Twitteroprichter Jack Dorsey. Het bedrijf is drie jaar oud en ontving sinds de oprichting 168 miljoen dollar groeigeld. Onder de financiers bevinden zich aansprekende namen als Sequoia Capital, Vinod Khosla, Ron Conway, KPCB en Richard Branson.

Foto: Osman Borutecene (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond