Deel dit artikel
-

iPhone 6 stuwt omzet Apple

Apple heeft in het tweede kwartaal van het lopende boekjaar 13,6 miljard dollar winst geboekt op een omzet van 58 miljard, vergeleken met 10,2 miljard en een omzet van 45,6 miljard een jaar geleden. Internationale verkopen droegen voor 69 procent bij aan het resultaat.

Apple verkocht in het afgelopen kwartaal 61 miljoen iPhones, 12,6 miljoen iPads en 4,6 miljoen Macs. De stijging van het aantal Macs van 10 procent blijft opmerkelijk, aangezien pc verkopen in het algemeen teruglopen. Eind vorig jaar verkocht Apple ook al 5,5 miljoen Macs.

Voor het eerst werden in China meer iPhones verkocht dan in de Verenigde Staten, mede door het Chinees nieuwjaar. In een toelichting meldde Tim Cook zojuist dat men het hoogste aantal iPhones switchers ooit heeft, oftewel gebruikers die een ander (Android) toestel inruilen voor een iPhone.

Dat het aantal verkochte iPads is teruggelopen, Apple leverde er een jaar geleden nog 16 miljoen, komt daarentegen niet echt als een verrassing. De tabletmarkt is verzadigd. Analisten hadden overigens rekening gehouden met 14 miljoen verkochte exemplaren.

In de cijfers zijn de verkopen van de nieuwe MacBook en de Apple Watch nog niet meegenomen. Volgens Slice Intelligence hebben slechts 376.000 Amerikanen een Apple Watch op de kop kunnen tikken. Dat is nog geen vijfde van de exemplaren die besteld zouden zijn.

Vanwege productieproblemen wordt maar mondjesmaat geleverd. De Apple Watch wordt al wel gedemonstreerd in Amerikaanse Apple Stores, maar bestellen kan alleen online.

Volgens onderzoek van Horizon Media zal Apple nog erg veel moeite moeten doen om consumenten te overtuigen. Twee van de drie consumenten in de leeftijd van 18 tot 65 zegt geen interesse te hebben in de Apple Watch. De hoge prijs is een reden, maar de meeste respondenten geven aan dat zij niet nog eens een internetapparaat willen.

Weer anderen vinden het scherm te klein of zijn bang dat ze niet ‘cool’ worden gevonden. ‘Het dragen van een Apple Watch geeft aan dat je te nadrukkelijk op wilt vallen.’ Millennials zijn overigens nog het meest geïnteresseerd.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond