Deel dit artikel
-

ISPConnect introducee​rt geschillen​commissie voor Nederlands​e hostingbra​nche

Vereniging ISPConnect heeft een geschillencommissie opgericht voor de ruim tachtig aangesloten Internet Service Providers en hun klanten. Het onafhankelijke orgaan adviseert bij conflicten en zoekt actief naar oplossingen zonder tussenkomst van een rechter.

De nieuwe commissie draagt bij aan een ‘transparant en professioneel imago’ voor zowel aangesloten leden van ISPConnect, als de branche in zijn geheel. Eigen leden en hun klanten ontvangen bij conflicten advies van een onafhankelijke derde partij. Alle belangen worden tegen elkaar afgewogen, met als basis de gemaakte afspraken tussen leden en hun klanten.

Vragen en conflicten kunnen worden voorgelegd aan Peter Kager, ICTRecht (jurist), Michiel Steltman, Directeur DHPA (hosting branche specialist) en Cas Toeset, BRW groep (klant contact specialist). Zij zullen zich buigen over niet nagekomen overeenkomsten en onzorgvuldig handelen, denk daarbij aan de beschikbaarheid van een online dienst, een geldig opzegtermijn of geheimhoudingsplicht.

In mei van dit jaar werd het eerste voorstel voor de oprichting van de geschillencommissie aan de Algemene Ledenvergadering van de vereniging aangeboden. De leden hebben het voorstel goedgekeurd. De commissie is per augustus 2014 actief.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond