Deel dit artikel
-

iXL stoot Amsterdamse vestiging af

Websitebouwer IXL gaat de Amsterdamse vestiging samenvoegen met de kantoren in Hamburg en Berlijn. Er zal een management buy-out volgen, waarna iXL slechts een minderheidsbelang houdt in het nieuw te vormen bedrijf. Eerder kondigde iXL juist aan dat de Nederlandse bevestiging behouden zou blijven. Over verdere ontslagen en een eventuele verhuizing is nog niets bekend, aldus een woordvoerder van iXL in Berlijn.

Eind november maakte iXL bekend dat het gaat herstructureren en zich wil richten op de 75 grootste klanten en bepaalde aandachtsgebieden, zoals financiële dienstverleners en de reiswereld. Als gevolg van deze nieuwe aanpak besloot iXL 7 kantoren te verkopen en 850 medewerkers te ontslaan, volgens opgave van iXL is dat 35 procent van het personeel.

Tot de kantoren die iXL wilde behouden behoorde ook Amsterdam; vestigingen in onder meer Berlijn, Hamburg, Los Angeles en Madrid zouden verkocht worden. Maar in een verdere poging kosten terug te dringen wil IXL nu ook het kantoor in Amsterdam afstoten. Volgens iXL zijn de Duitse en Nederlandse kantoren dermate nauw met elkaar verbonden dat een samenwerking meer voor de hand ligt. Waar het hoofdkantoor van de nieuwe combinatie wordt gevestigd en of er nog extra ontslagen volgen is nog niet bekend, aldus een woordvoerder van iXL.

Chairman en chief executive U. Bertram Ellis van iXL zegt dat het bedrijf ook andere kantoren die af dienen te vallen op een dergelijke manier wil gaan samenvoegen. In een toelichting op het besluit zegt de chairman dat iXL daarna intensief wil blijven samenwerken met de nieuw te vormen bedrijven.

Zie ook: Ondanks ontslagen: Webbureaus zien geen neergaande markt

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond