Deel dit artikel
-

Jeroen Rutte naar investeerder Zero

Jeroen Rutte vertrekt bij RTL-dochter SpotX en gaat bij de nieuwe investeerder Zero aan de als verantwoordelijke voor de dagelijkse operaties.

“Bij SpotX breekt een nieuwe fase aan. De meeste publishers die op het videoplatform zijn aan te sluiten, zitten erop. Het aanboren van de markt is gebeurd en SpotX gaat over op het verdiepen van de relaties. Daar past een andere rol bij en deze nieuwe gelegenheid diende zich aan.”

Rutte legt aan Emerce de reden voor zijn overstap uit, die per 1 maart gestalte krijgt. “Het is een te mooie kans om niet te grijpen. Ik blijf overigens bij SpotX betrokken als adviseur.”

Bij Zero, een investeerder die zich maandagavond presenteerde, vormt hij de schakel tussen het geld en de venture. Bedrijven ‘huren’ Zero in met een strategische groeiopdracht. Zero positioneert zich anders dan andere investeerders omdat het eerst zijn opdracht vervult en pas daarna, als de invulling naar wederzijdse tevredenheid is, aandelen ontvangt als beloning.

“Het wordt mijn taak om met de ondernemer de doelstellingen te bepalen en onze inbreng, daarbij niet vergetend of en welke persoonlijke ambities er liggen. Het gaat ons niet louter om rendement.”

Foto: Rodrigo Peredes (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond