Deel dit artikel
-

Jet.com wordt de Action van het web

Amazon krijgt concurrentie van een nieuwe prijsvechter Jet.com die dit voorjaar live zal gaan. De online retailer wil prijzen variabel maken, afhankelijk van het gebruik van bankkaarten of creditcards, de beschikbaarheid in de buurt en de omvang van de order.

Andere kortingen worden bijvoorbeeld gegeven voor de ontvangst van e-mailmarketing of de belofte om bestelde artikelen niet te retourneren. De kortingen kunnen oplopen tot 3 procent. Wel rekent het bedrijf een lidmaatschap van 50 dollar per jaar.

Het aanbod wordt bijna tegen kostprijs geleverd, vandaar de meeste artikelen 10 tot 15 procent goedkoper zullen worden. Daarmee hoopt het bedrijf 5 miljard dollar omzet te genereren binnen vijf jaar, zo vertelde Scott Hilton op een bedrijfspresentatie waarover The Wall Street Journal bericht.

Wat Jet.com precies gaat verkopen is overigens nog niet duidelijk. Oprichter Marc Lore was ooit de oprichter van Quidsi, eigenaar van Diapers.com. Amazon nam dat bedrijf in 2010 over. Hij wil in het eerste jaar 100 miljoen dollar aan marketing uitgeven.

Het bedrijf uit New Jersey heeft 220 miljoen opgehaald, recentelijk nog bij Bain Capital Ventures en andere investeerders.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond