Deel dit artikel
-

John de Mol opent aanval op NU.nl met eigen nieuwsapp

John de Mol, eigenaar van persbureau ANP, lanceert volgend jaar een eigen nieuwsapp om de kranten, omroepen en vooral NU.nl aan te gaan. Dat vertelde hij woensdag bij Pauw.

Toen de De Mol eerder dit jaar het ANP overnam, gaf hij aan dat hij het persbureau wilde gebruiken voor een nieuwsprogramma op zijn eigen tv-zenders. “Ik zie veel nieuwsbronnen op mijn mobiel, daar moet Talpa tussenstaan.”

De Mol schijnt al eens onderhandeld te hebben over de aankoop van NU.nl, maar eigenaar Sanoma wilde daar niet aan meewerken.

Persbureau ANP werd in maart eigendom van Talpa, het mediaconcern van John de Mol. Talpa kocht het bureau van de eigenaar, Vereniging Veronica, voor een onbekend bedrag.

Saillant detail is dat ANP nu een van de grootste nieuwsleveranciers is van NU.nl.

De Mol waarschuwde bij Pauw, waar hij zat samen met premier Rutte, onder meer voor Chinese mediabedrijven: de Alibaba’s en Tencents. “We moeten meer samenwerken in Nederland om tegen buitenlandse krachten op te treden, dat gebeurt nu onvoldoende. We hebben NLZiet, maar de publieke omroep stopt al zijn energie in NPOStart.”

Deel dit bericht

1 Reactie

Kees

De Mol kan beter eerst eens de bovenmatige reclame-ellende op zijn zenders aanpakken. Er komt een dag dat je er echt niet meer naar kijkt, onder meer door de “dit programma wordt mede verpest door…”- tv-reclames. En als er niemand kijkt, dan heeft een nieuwsprogramma ook niet veel zin meer.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond