Deel dit artikel
-

Persbureau ANP naar Talpa

Het Algemeen Nederlands Persbureau (ANP) komt in handen van Talpa. Het mediabedrijf neemt voor een onbekend bedrag alle aandelen over van Vereniging Veronica. Veronica was sinds 2010 de eigenaar van het persbureau.

Talpa Network wil uitgroeien tot een groot en modern cross-mediabedrijf op de Nederlandse markt. ‘Met de acquisitie van het ANP voegen we daar onafhankelijk en betrouwbaar nieuws aan toe,’ zegt CEO John de Mol. ‘Uitgerekend in deze tijden waarin fakenieuws aan de orde van de dag is, moeten we onafhankelijke berichtgeving koesteren. Wij gaan het ANP een vooraanstaande en speciale plek geven binnen Talpa Network.’

Het ANP heeft meerdere eigenaren gehad in zijn 84 jarig bestaan. Eerst was het bedrijf in handen van de uitgevers, vervolgens eigendom van private partijen en de afgelopen acht jaar was Veronica de eigenaar.

Het redactiestatuut staat niet ter discussie. De nieuwsvoorziening blijft ‘snel, feitelijk en onafhankelijk’. In de afgelopen jaren is wel meer geïnvesteerd in foto, video en in de ontwikkeling van de agenda. Er zijn nieuwslijnen toegevoegd zoals BuzzE (entertainment), BuzzT (technologie) en Royalty.

De ondernemingsraad en redactieraad van het ANP staan naar eigen zeggen volledig achter de overname.

Deel dit bericht

1 Reactie

Ruud Arends

Het was me helemaal ontgaan dat Talpa nog bestond.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond