Deel dit artikel
-

Joris van Heukelom weg bij Sanoma

“Het kriebelt”, aldus Joris van Heukelom, die een reden geeft voor zijn vertrek bij Sanoma. Na 3,5 jaar bij deze uitgever begint hij nu samen met Jim Stolze aan een nieuw avontuur: Founder Institute.

Van Heukelom werd begin 2008 algemeen directeur van Ilse Media. Alle digitale activiteiten van Sanoma Uitgevers en Ilse media werden in 2009 samengebracht onder de naam Sanoma Digital. Inmiddels is er weer een internationale naamsverandering voorbij gekomen en gaat de uitgever verder onder de naam Sanoma Media, waar Van Heukelom nog tot 1 juni verantwoordelijk is voor het digitale portfolio in Nederland. Begin 2011 werd de, nu nog Sanoma Media-uitgeefdirecteur, door de leden van belangenorganisatie IAB Nederland verkozen tot voorzitter voor de komende twee jaar.

Van Heukelom: “Of ik daar wat heb neergezet, dat mogen andere beoordelen. Op dit moment kies ik weer voor het ondernemerschap.”

Samen met partner Stolze richt hij Founder Institute op. “Een bedrijf waarmee we ons richten op innovatie.” De afgelopen weken was hij in gesprek met investeerders om te kijken of hij dit van de grond kon krijgen. Met het initiatief hoopt Van Heukelom jonge ondernemers beter te kunnen faciliteren.

Het nieuwe initiatief helpt twintig ondernemers via een 13 weken durend programma tot een succesvolle startup te komen. Deze startups worden tijdens het traject gekoppeld aan investeerders. Bekende ondernemers en CEO’s, zoals Phil Libin van Evernote en Aaron Patzer van Mint.com, begeleiden de nieuwe ondernemers tijdens hun opstartperiode.

Stolze spreekt de hoop uit de nieuwe Layar en Tom Tom te helpen aan ‘meer aandacht, funding en kritische feedback’. De nieuwe startupsterren kunnen zich nog aanmelden tot 6 september. Het programma gaat 1 oktober van start.

Van Heukelom treedt verder toe als partner in MakerStreet. MakerStreet maakt mediagerelateerde producten en diensten, creëert volledig geïntegreerde digitale omgevingen, realiseert applicaties voor tablet en mobiel, produceert online video en smeedt digitale storylines.

Deel dit bericht

7 Reacties

Ron Emmerink

Joris,

van harte met deze stap ;-).

Ron Emmerink

Michel Akkers

Leuk initiatief! Veel succes Joris.

Michel Akkers

Maurits v R

Hoera! eindelijk een Nederlandse Ycombinator!

Mdobro

Als het kriebelt moet je jeuken. Dus hop aan de slag ;>)
succes heren.

Andrea

Wat een vreemde stap. Een echte ondernemer hoeft toch niet gefaciliteerd te worden?! Ondernemen zit namelijk in je bloed. Daar heb je geen hulp bij nodig van iemand die het drie-en-een-half jaar heeft volgehouden in zo’n corporate-politieke arena als die van Sanoma. Alle succesvolle ondernemers die ik ken bewijzen zich zelfstandig, daarna komen de investeerders (indien nodig) vanzelf.

Adri Ulfman

Mooie stap. Er kan niet genoeg dynamiek komen om 2e golf digital op te stuwen. Lang leve Out of Home/Mobile!

van Deurzen

Ik lees vooral succes wensen, maar niemand is verbaasd dat er de dag voor de overname van SBS aangekondigd wordt dat ie vertrekt… of is ie nou gewoon gepiepeld!!!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond