Deel dit artikel
-

Kabinet ontwikkelt corona-apps

Het kabinet wil apps inzetten om de verspreiding van het coronavirus in te dammen. Dat vertelde minister Hugo de Jonge op de persconferentie van het kabinet.

Twee apps vormen straks de kern van het nieuwe testbeleid. Een app waarschuwt of je in de buurt bent geweest van een andere gebruiker die besmet blijkt te zijn.

Met een tweede app kun je makkelijk contact houden met een dokter in de buurt. Deze app moet vooral de GGD ontlasten.

Het succes van de eerste app hangt vermoedelijk grotendeels af van het aantal vrijwilligers. Beide apps moeten nog ontwikkeld worden en zijn dus niet meteen beschikbaar.

De Duitse gezondheidsautoriteit heeft toevallig dinsdag de smartwatchapp Corona-Datenspende gepresenteerd, die gegevens als hartslag, lichaamstemperatuur en slaapritme van vrijwilligers verzamelt om te kijken of ze symptomen van COVID-19 vertonen.

De app is in vier weken ontwikkeld in samenwerking met de in Berlijn gevestigde start-up Thryve.

Sommige landen gebruiken apps die de verspreiding van het virus monitoren met behulp van smartphonedata. In Nederland ligt dat moeilijk in verband met de privacywetgeving.

Foto Rijksoverheid

Deel dit bericht

23 Reacties

Blockchainkiller

Belachelijk, als je een beetje fatsoenlijk nadenkt ga je deze spyware toch niet gebruiken??? ga ik iniedergeval niet downloaden, of verlies ik dan ook “privileges”?

Vincent

@Blockchainkiller, niet zo overdrijven joh.

Dit is de slimste oplossing. Genoeg toonaangevende cyber experts geven aan dat dit veilig kan.

Alleen aluhoedjes zullen hier moeilijk over doen.

CCcc

@ Vincent ; Het is NIET de slimste oplossing en het is WEL belachelijk. Het is en blijft spyware, hackbare spyware. Er zijn betere manieren om corona te bestrijden die tot op heden niet zijn genoemd als onderdeel van de coronamaatregelen. Teleurstellend.

Blockchainkiller

Dus ondat ik het maar niets vind ben ik maar meteen een aluhoedje Vincent? Lekkere manier van discussiëren heb jij zeg…

Netzoiets als “wie niet voor ons is, is tegen ons”

Je hebt nog veel te leren!

MH

Daar gaan we al. Sommige mensen zullen nu zeggen: ‘Ik heb toch niets te verbergen?’. Struisvogelpolitiek. Je kunt zeggen over de conspiracy theoristen en aluhoedjes wat je wil, maar zij hebben wel gelijk (gehad). We geven onze privacy op ten koste van de gezondheid. De volgende stap wordt wereldwijd vaccineren (eat your heart out Bill Gates!) en voordat we er erg in hebben heeft iedereen een chip.
Als je naar de losstaande cijfers kijkt, een hoop heisa en bangmakerij omwille van een virus dat het qua besmettingen en sterftecijfer niet haalt bij de jaarlijkse doden die vallen bij andere ziektes. Let op: ik zeg niet dat corona niet ernstig is.
Onze vrijheden worden afgenomen en we staan er bij en kijken er naar.

Blockchainkiller

Het stoort mij enorm dat mensen de overheid kennelijk zien als een soort reddende engel in dit hele gebeuren… Zijn wij soms vergeten dat Mark Rutte de zorg riant heeft uitgekleed?

In de US mogen mensen een vuurwapen aanschaffen, de grondwettelijke reden daarvoor is zodat je jezelf kan beschermen tegen de overheid; mocht deze doordraaien.

Zouden ze hier ook wel eens mogen invoeren wat mij betreft, dit gaat te ver.

Vroeger hadden pestlijers een ratel zodat je ze hoorde aankomen, nu gaat er een alarm af op je telefoon.

Be-la-che-lijk!

CCcc

@MH; covid-19 kan niet gebagatelliseerd worden met ‘heisa en bangmakerij’ en ‘sterftecijfer die het niet haalt bij andere ..’. De realiteit heeft het tegendeel bewezen. Overvolle ziekenhuizen, mortuaria en veel meer sterftegevallen dan gebruikelijk.

CCcc

Wat zijn de kosten voor de ontwikkeling en aanschaf van die corona-apps? Waar is die info te vinden?

Vincent

@Blockchainkiller & CCcc & MH

Wat hebben jullie in je leven gepresteerd om aan te tonen dat jullie het beter weten dat Ronald Prins?

https://www.telegraaf.nl/nieuws/1438571065/corona-app-kan-veilig-je-weet-niet-wie-corona-heeft

Wim

Corona wordt vooral overgedargen door intensief contact – zoals binnen de zorg en binnen families. De kans dat je corona krijgt door gewoon langs iemand te lopen is klein.

Dus je kunt beter gewoon aan iemand vragen met wie hij heeft gesproken en wie hij een hand heeft gegeven of omhelsd. En die mensen dan niet alleen in quarantaine maar ook testen. Ze zouden het al doorgegeven kunnen hebben.

Trouwens, wat willen we ze doen als de patient in de plaatselijke supermarkt is geweest? De helft van het personeel daar naar huis sturen?

Blockchainkiller

Vincent,

Waarom kun jij niet accepteren dat ik mijn eigen plan trek?

Jij hebt het advies nodig van iemand anders om een keis te maken, ik maak zelf wel uit hoe en eat.

A slave obey’s a man chooses!

CCcc

@Blockchainkiller; miljonairschap is niet zaligmakend. Het inzetten van smart technology bij de bestrijding van deze uitbraak acht ik een inferieure aanpak t.o.v. een biomedische aanpak.

CCcc

Correctie: mijn vorige post is gericht aan Vincent!

Vincent

@Blockchainkiller, je mag alles doen wat je zelf wilt. Zolang je maar minimaal 1,5 meter afstand houdt. Dat je mijn simpele vraag ontwijkt zegt genoeg.

Vincent

@CCcc, voor jou geldt hetzelfde. Dat je mijn simpele vraag ontwijkt zegt genoeg.

Blockchainkiller

Vincent,

Je niveau van een discussie voeren overstijgd net dat van een kleuter, je dramt en komt met dingetjes die je niet zelf verzonnen hebt en je valt mensen continue persoonlijk aan. En nu wil je niet meer verder omdat men geen antwoord geeft op je onrelevante vraagjes. Bovendien accepteer je ook geen andere meningen en keuzes van mensen wat je een beetje een gevaarlijk en onaangenaam persoon maakt.

Ik kan mij ook niet voorstellen dat je hoog staat in een bedrijfshiërarchie.

Volgens mij ben je gewoon een influencer die in dienst is vd overheid of een bot want je roeptoeterd alleen maar hetzelfde.

Vincent, accepteer nou maar gewoon dat ik doe wat ik wil en dat ik mijn keus niet laat beinvloeden door een, twee, drie vier of honderd experts.

Ik verdien niet voor niks 4000,- netto per week, dat is niet omdat ik achterlijk ben.

Vincent

@Blockchainkiller, nu denk je dat ik voor de overheid werk of een bot ben. Dan was mijn aluhoedje conclusie dus toch correct.

martijn

Ik heb dit eens aandachtig gelezen, en Vincent, je bent een lapzwans!

Bram

Oh jee daar zijn ze weer, de calimero’s met de befaamde aluhoedjes. De boomers met de waanideeen, achter elke steen een bom zoeken. Mensen zoals Blockchainkiller, CCcc, martijn en MH zijn eigenlijk een perfect voorbeeld waarom mannen van middelbare leeftijd op Facebook horen en niet op websites zoals dit.

Vincent, trek je het er niet zoveel aan. Dit soort oude mannen steken ook 5G kastjes in de fik omdat de pandemie een inside job is, sinds stalen balken niet smelten door kerosine.

Ik vind het overigens een top idee. Wij als klein land voeren een prima beleid en dankzij Rutten en consorten ben ik trots om Nederlander te zijn!

Blockchainkiller

Ik ben geen boomer, ik heb niks tegen 5g en je schrijft Rutte zijn naam fout (komop man) en ik heb ook geen facebook.

Je verhaaltje is een grote drogreden, een vrij inhoudsloze ook nog eens.

Bram

Lekker man, hoe gaat het met de crypto’s?

Roland Vos

Nou, wat een succesverhaal was dit.

Gelukkig liggen de volgende plannen al lang klaar.
En deze keer met instructies 😉

https://www.who.int/publications/i/item/WHO-2019-nCoV-Digital_certificates-vaccination-2021.1

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond