Deel dit artikel
-

Kamer wil veiligheidskeurmerk Internet of Things

De Tweede Kamer heeft deze week een motie van SP-Kamerlid Maarten Hijink en D66-Kamerlid Kees Verhoeven aangenomen om Internet of Things-apparaten beter te beschermen.

Zo moet worden onderzocht aan welke minimale veiligheidseisen Internet of Things-appaten moeten voldoen en hoe die eisen kunnen worden afgedwongen. In de Verenigde Staten zijn bedrijven al verplicht de veiligheidskenmerken van apparaten te melden aan de toezichterhouder, de FCC.

Apparaten moeten brandveilig zijn, anders mogen ze niet worden verkocht. Maar een internetcamera die je in de kinderkamer hangt, wordt niet gecontroleerd op internetveiligheid, aldus Verhoeven. Veel mensen zijn zich er niet van bewust dat bij sommige camera’s iedereen via internet mee kan kijken.

Wereldwijd zijn er nu ongeveer 600 miljoen consumentenapparaten aangesloten op het internet. Dat aantal neemt snel toe. In 2020 gaat het zelfs al om in totaal 25 miljard apparaten.

De Europese Commissie heeft ook zelf onderzoek gedaan naar een eventuele standaard, maar dat heeft vooralsnog niets opgeleverd.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond