Deel dit artikel
-

‘Wifi kantoren WeWork slecht beveiligd’

De drie Amsterdamse kantoren van WeWork hebben het wifinetwerk dat ze aan huurders aanbieden slecht beveiligd, zo blijkt uit onderzoek van NU.nl. Een hacker kan zonder al te veel moeite bij computers van huurders om gevoelige documenten te stelen.

WeWork, onderdeel van het Amerikaanse The We Company, is een bedrijf dat kantoorruimtes verhuurt aan bedrijven of zelfstandigen. Het bedrijf heeft kantoren in 33 landen, waaronder drie kantoren in Nederland, alle drie in Amsterdam.

NU.nl deed onderzoek bij WeWork Amsterdam met behulp van twee onafhankelijke experts. Op het wifinetwerk van WeWork komen was gemakkelijk; zo gebruikt WeWork een wel erg makkelijk te raden wachtwoord om het netwerk te beveiligen.

In totaal was het mogelijk om ongeveer dertig verbonden computers te scannen. De experts vonden een handvol printers van verschillende bedrijven en er waren ook een aantal gedeelde mappen zichtbaar.

Voor hackers is het volgens de geraadpleegde experts zeer eenvoudig om versleutelde wachtwoorden te onderscheppen en om toegang te krijgen tot computers van bedrijven die huren bij WeWork. Een aanvaller kan op deze manier gevoelige bestanden op de apparaten openen en bekijken.

Ook is het mogelijk om computers van andere bedrijven op het netwerk te zien. Zo bleek dat een grote IJslandse luchtvaartmaatschappij een map heeft om onderling bestanden te delen. Een hacker kan proberen toegang te krijgen tot deze gedeelde map en zo toegang krijgen tot mogelijk geheime bestanden.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond