Deel dit artikel
-

Kapitaaluitstroom bij BinckBank

De negatieve publiciteit rond het slecht presterende Alex Vermogensbeheer heeft online broker de BinckBank klanten gekost. Het beheerd vermogen nam met 323 miljoen euro af.

Bestuursvoorzitter Vincent Germyns erkent (pdf) dat het beleid van Alex Vermogensbeheer voor veel klanten geleid heeft tot tegenvallende rendementen. Vooral voor klanten die recent bij Alex Vermogensbeheer zijn begonnen, ligt het beleggingsresultaat niet in lijn met de verwachting. Een kleine 26 miljoen euro verlies laat zich verklaren door het negatieve rendement op beleggingen en kosten en voor het resterende deel van het belegd vermogen door opnames van klanten.

Toch sloot BinckBanck het vierde kwartaal van 2014 af met een gecorrigeerd netto-resultaat van 12,7 miljoen euro, iets beter dan verwacht. Deels door een toename van het aantal transacties met 23 procent ten opzichte van het vorige kwartaal.

Bestuursvoorzitter Germyns lijkt, los van de perikelen rond Alex, tevreden met de ontwikkelingen. Het aantal transacties in het afgelopen kwartaal lag met 2,3 miljoen fors boven het niveau van het derde kwartaal. Het aantal retailtransacties in de Nederlandse markt steeg met 26 procent in het vierde kwartaal van 2014 en ook de buitenlandse branches lieten stijgingen in de transactieaantallen zien, variërend van 13 tot 20 procent ten opzichte van het derde kwartaal 2014.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond