Deel dit artikel
-

Kassaloze Amazon Go vandaag eindelijk open voor algemeen publiek

De Amazon Go winkel in Seattle, een supermarkt zonder kassa’s, gaat vandaag dan toch eindelijk open voor het algemene publiek, een jaar nadat er volop mee is geëxperimenteerd.

Nadat bezoekers zich hebben aangemeld met hun unieke QR-code, herkennen camera’s en sensoren wat ze meenemen uit de schappen.

Foto’s van GeekWire laten de vele dieptecamera’s in het plafond zien. ‘Het idee is dat we de grenzen van computervisie en machine learning gaan opzoeken,’ zegt Dilip Kumar, die bij Amazon Go over de technologie gaat.

GeekWire telde tijdens een bezoek aan de supermarkt slechts twee werknemers. Eentje om klanten te begroeten, en eentje om de leeftijd te controleren bij de verkoop van bier en wijn.

Naast voeding afkomstig van Whole Foods worden onder meer batterijen en medicijnen verkocht.

Amazon Go was tot gisteren alleen toegankelijk voor werknemers van de retailer. Technische problemen zouden er de oorzaak van zijn dat de opening telkens werd uitgesteld, maar dat wordt door woordvoerder Kumar ontkend.

De app voor Amazon Go zal in de loop van maandag beschikbaar zijn. De winkel aan 2131 7th Ave. in Seattle en is geopend van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds.

Foto boven: SounderBruce

Deel dit bericht

4 Reacties

Henk

Wie vult dan de winkel weer aan? Zoals ik dit lees gaat dat ook prima in bijna elke winkel met zelfscan. Als je geen voorraad aan hoeft te vullen of schoon te maken dan uiteraard.

ferdinandes

@Henk, de essentie is niet dat je met minder mensen de winkel kunt bemensen, maar dat winkelen zo laagdrempelig wordt dat het minder tijd kost en meer oplevert. Alibaba heeft hier met z’n hema winkels een mooi filmpje van (https://www.youtube.com/watch?v=eXYHNWLKg-g). Die hebben dat al een half jaar

Henk

Eens. Laagdrempelig (en efficient) is belangrijk maar daar gaat deze post helemaal niet over.

Er staat duidelijk dat er maar twee mensen werken met duidelijke rollen. En dat kan dus gewoon niet kloppen.

ferdinandes

@henk, er mist idd het eea, maar het artikel gaat ook niet primair over hoeveel mensen er werken. De opzet van dit type winkel is iig de customer journey en gemak en niet minder werknemers.

Overigens kan de persoon die de leeftijdsgrens controleert ook prima af en toe wat bijvullen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond