Deel dit artikel
-

AH wil testen met kassaloze supermarkt

Albert Heijn hoopt volgend jaar de eerste proeven te doen met een kassaloze supermarkt. Dit wordt getest bij AH to Go, omdat snelheid daar voor de klant bovenaan staat.

Algemeen directeur Wouter Kolk van Albert Heijn zegt dat in een vraaggesprek met De Telegraaf. Op welke locaties die proeven plaatsvinden, is nog niet bekend. Het zal in ieder geval op een drukke publieke locatie zijn. Daar zitten de AH to Go’s meestal.

Over de techniek achter het systeem laat hij zich niet uit. Hij zegt enkel dat het er anders uitziet dan dat van Amazon Go. Het zal ook overeenkomsten hebben, want in beide gevallen zal het systeem iemands bankrekening of ‘tegoedpas’ moeten identificeren en de producten die een klant meeneemt uit de winkel.

E-commerceexpert Eelco van Wijk van appontwikkelaar Jmango: “Dit is het begin van de versmelting tussen online en offline retail. De technieken an sich zijn al langer beschikbaar, maar dit soort proeven tekenen het omslagmoment. Ik merk ook in mijn eigen netwerk dat de vraag naar dit soort oplossingen erg toeneemt. Het is geen science fiction. Amazon Go, en Albert Heijn volgend jaar, leveren onrust op bij retailreuzen.”

Bij Amazon Go ziet kassaloos winkelen er zo uit:

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Foto: Alper Çuğun (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond