Deel dit artikel
-

Kennispark Twente wordt innovatiedistrict

In Enschede is het plan gepresenteerd om Kennispark Twente van een bedrijventerrein te transformeren naar een innovatiedistrict waar wonen, werken en ontmoeten centraal staan. Hierbij worden het Business & Sciencepark en de campus van Universiteit Twente tot één geheel samengesmeed.

De transformatie moet in de komende tien jaar voor ruim 1800 nieuwe banen zorgen op Kennispark en nog eens 800 indirecte banen in de regio. De gemeenteraad van Enschede moet het stedenbouwkundigplan nog vaststellen.

Kennispark Twente was het eerste Business & Sciencepark van Nederland waar onderzoek van de Universiteit Twente werd omgezet in bedrijvigheid. In 30 jaar is Kennispark uitgegroeid tot een campus van nationaal belang. Het is ook een belangrijke banenmotor voor Enschede en Twente. Maar inmiddels heeft het gebied last van de wet van de remmende voorsprong. Een transformatie is nodig om de concurrentie met andere Scienceparken wereldwijd aan te kunnen blijven gaan en haar economische waarde voor de regio te behouden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond