Deel dit artikel
-

Kieskeurig is bekendste prijsvergelijker

Kieskeurig.nl is de bekendste prijs- en productvergelijker van Nederland, zo blijkt uit een onderzoek van internetonderzoekbureau R&M interactive. Vergelijk.nl staat op de tweede plaats, gevolgd door El Cheapo.

In opdracht van Emerce onderzocht R&M interactive de bekendheid en het gebruik van prijs- en productvergelijkers. Het internetonderzoekbureau ondervroeg 1079 internetters in februari 2004.

Van de respondenten gaf 41,5% aan wel eens van Kieskeurig.nl gehoord te hebben. Dit percentage omvat zowel de spontane als de geholpen bekendheid. Vergelijk.nl scoorde 31,2 % en El Cheapo 25,7%.

Opmerkelijk is dat ongeveer een derde (32,4%) van de respondenten nog nooit van welke vergelijker dan ook gehoord had. Dit in tegenstelling tot zoekmachines als Google, die een zeer grote bekendheid genieten.

De resultaten van het onderzoek zijn te lezen in het nieuwe nummer van Emerce, dat kosteloos is te downloaden. Gepresenteerde tabellen zijn ondermeer: gebruik vergelijkingssites, reden gebruik vergelijkingssites en om wat voor product ging het de laatste keer.

Daarnaast biedt Emerce een achtergrondartikel over ontwikkelingen in de wereld van de prijsvergelijkers. Steeds meer winkeliers en fabrikanten maken gebruik van vergelijkers om hun producten onder de aandacht te brengen. Het artikel schetst een aantal ervaringen en biedt een kort overzicht van de kosten(range) per lead die de vergelijkers rekenen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond