Deel dit artikel
-

Klarna: 48 miljard euro aan e-commercebetalingen in 2020

De Zweedse betaalverwerker Klarna zag in 2020 voor 48 miljard euro aan betalingen naar webwinkels gaan, 46 procent meer dan in 2019.

Het aantal actieve gebruikers kwam vorig jaar uit op 87 miljoen, waarvan vijftien miljoen in de VS. Verhoudingsgewijs is dat niet enorm veel, maar Klarna ziet de VS als de markt waar het de grootste groei kan realiseren. Daar afficheert het zich als een digitaal alternatief voor de creditcard.

Meer dan 250.000 retailers in zeventien voornamelijk Europese landen bieden hun klanten via Klarna de mogelijkheid om aankopen achteraf te betalen. In tien landen wordt die optie nu ook in fysieke winkels geboden. De klant verlaat daar dus de winkel zonder af te rekenen. Hij krijgt de factuur op een later moment per e-mail opgestuurd.

De winst voor belasting en rente steeg vorig jaar met veertig procent tot 990 miljoen euro.

Klarna heeft ook een mobiele app. Consumenten kunnen daarmee hun facturen in de gaten houden, maar de app wordt ook neergezet als een soort mobiel winkelcentrum. Met een enkele vingerveeg gaat een consument naar een winkel waar hij of zij al eerdere shopte. De app is rond de twintig miljoen keer geïnstalleerd. Over de intensiteit van gebruik zeggen de Zweden weinig.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond