Deel dit artikel
-

‘Klarna-kloon’ Alma komt naar Nederland, grote investering

De Franse fintech Alma haalt 210 miljoen euro groeigeld uit de markt. Daarmee wil het verder internationaal uitbreiden. In de loop van dit jaar leren ook Nederlandse webwinkels dit bedrijf kennen met diens betaaldiensten.

Alma lijkt in grote lijnen op de betaaldiensten die Klarna al internationaal aanbiedt. Webwinkels die de Franse dienst gebruiken, kunnen consumenten meerdere betaalopties bieden. Daaronder: achteraf betalen in één, twee, drie of vier tranches. Of direct in een keer.

Gespreid en achteraf betalen raken internationaal steeds meer in zwang, al kennen we het in Nederland reeds sinds de tijd van de papieren accept-giro.

Naast Nederland wil Alma zijn diensten dit jaar ook gaan aanbieden in Oostenrijk, Luxemburg, Portugal, Ierland. Het is al aanwezig in Frankrijk, België, Duitsland, Italië en Spanje.

Om de beoogde groei te financieren en winkeliers direct na transactie te kunnen betalen, heeft de onderneming net zijn derde grote financieringsronde doorlopen (PDF). Deelnemers in deze ronde zijn: Cathay Innovation, Eurazeo, Bpifrance, Seaya Ventures en Picus Capital. Nieuw in deze ronde zijn: Tencent, GR Capital en Roosh Ventures. Van de 210 miljoen euro is 115 miljoen euro cash en 95 schuldpapier.

Foto: Ignacio Bernal (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond