Deel dit artikel
-

KLM opent verkoopkanaal via Alibaba

KLM gaat tickets verkopen via de Chinese internetgigant Alibaba. De ondertekening vond plaats in Hangzhou tijdens een Nederlandse handelsmissie naar China, in aanwezigheid van koning Willem-Alexander, Sharon Dijksma (staatssecretaris van Economische Zaken), Pieter Elbers (president-directeur van KLM) en Jack Ma (president-directeur van Alibaba).

KLM en partner AIR FRANCE zijn de eerste niet-Aziatische luchtvaartmaatschappijen die hun eigen webwinkel openen op het platform Alitrip. Via deze webwinkel, die volgens planning in december opengaat, kunnen Chinese consumenten hun KLM-tickets direct bij de luchtvaartmaatschappij kopen.

Met zeven bestemmingen in de regio (Beijing, Shanghai, Xiamen, Chengdu, Hangzhou, Hongkong en Taipei) is China een belangrijke markt voor KLM – wereldwijd is het zelfs een van KLMs vijf grootste markten.

Naar verwachting neemt de online verkoop in China de komende jaren aanzienlijk toe en groeit hierdoor de bekendheid van het merk KLM. Het is niet het eerste online avontuur. KLM was ook al de eerste buitenlandse luchtvaartmaatschappij met 24/7 klantenservice via de Chinese sociale media kanalen Weibo en WeChat.

Deel dit bericht

2 Reacties

Paul Haarman

Heel begrijpelijk dat KLM deze stap zet. Wel opmerkelijk dat hier de Koning en een hele delegatie voor nodig zijn, maar dat zullen we maar op het conto van een geslaagde PR campagne zetten. KLM is online goed bezig. Wat mij betreft rest nu nog een heldere ticketprijs-strategie waarbij Nederlanders die met de KLM willen reizen niet duurder uit zijn dan Belgen en Duitsers waarvan men dan ook nog eist dat men met de trein naar Schiphol komt. Die vreemde en niet uit te leggen praktijken zijn echt volledig achterhaald. De merkvoorkeur vanuit NL voor KLM is hoog (en terecht), behandel je primaire markt dan ook met respect en wees transparant. Ook dat hoort bij ondernemen anno 2015 (althans dat is mijn mening).

Norbert

KLM biedt in Nederland directe vluchten vanaf Schiphol. Buitenlanders die via Schiphol reizen, hebben een indirecte vlucht geboekt. Nogal logisch dat ze daar minder voor betalen. Dat doen Nederlanders die via Londen, Frankfurt of welke hub dan ook vliegen ook.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond