Deel dit artikel
-

Koers Bitcoin zakt onder de 300 dollar

De koers van Bitcoin zakt steeds verder weg en staat nu op 308 dollar. Afgelopen dagen kwam de koers zelfs al even op 296 dollar.

Experts vragen zich af of daarmee een nieuwe ondergrens is bereikt. Nadat PayPal een dezer dagen ondersteuning voor Bitcoin aankondigde, vloog de koers heel even omhoog, om uiteindelijk weer weg te zakken.

De koers heeft lange tijd op 400 dollar gestaan. In de hoogtijdagen zelfs op 1200 dollar. De cryptomunt noteert nu 70 procent lager.

Het geringe vertrouwen wordt mogelijk veroorzaakt door een aantal zaken, zoals winstneming en verminderde interesse uit officiële markten. De omzet uit het ‘mijnen’ van bitcoins – met behulp van geavanceerde computers – gaat ook steeds verder omlaag en zou een punt kunnen bereiken waarop de (energie)kosten niet meer opwegen tegen de baten.

Deel dit bericht

4 Reacties

Daan

” verminderde interesse uit officiële markten. ”

Waar slaat deze zin op als ik vragen mag ? Dell, PayPal, Overstock.com, thuisbezorgd.nl, er komt een ETF.. ga zo maar door

JW

“…bitcoins mijnen weegt niet op tegen baten…”:
Hoe meer mensen mijnen hoe lastiger het wordt een bitcoin te winnen / verkrijgen. Zakt dat “aantal” mijners ( niet meer lucratief), dan wordt bitcoin minnen vanzelf makkelijker. Dat maakt dat de kosten van bitcoin mijnen qua economische wetmatigheid altijd iets minder is, of gelijk is aan de waarde van de bitcoin ( als je het op lange termijn bekijkt).
En dus schommelingen op korte termijn kunnen dus winst/ verlies betekenen voor meer langere termijn mining systemen.
Zoals met alles dus waarmee je iets vastzet en dan speculeert op veranderingen. Investeringen, rente etc.
Zo’n wetmatigeheid in kosten van minen, is in ieder geval nooit een reden te noemen reden voor geringer vertrouwen in bitcoin. Geeft alleen aan dat journalist het niet snapt.

Rogier

Ik moet altijd lachen om dat hooghartige toontje van Bitcoin-fanaten. Alleen zij begrijpen het. Met de energie die de computers nu al verstoken en de steeds verhogende moeilijkheidsgraad, is mijnen sowieso al een kostbare aangelegenheid geworden, want de huis tuin en keuken pc voldoet allang niet meer. En denk maar niet dat het aantal gelukszoekers dusdanig afneemt dat het ‘makkelijker’ wordt.

Harry van Kesteren

Elke 210.000 blocks halveert de beloning. Dus je moet steeds meer inspanning leveren en krijgt er minder voor terug. Wat Bitcoin vooral heeft aangetoond is dat de koers volkomen opgeblazen is. Veel succes mijners, maar je kan beter gaan beleggen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond